El: hosszabbításban nyert a Galatasaray, ikszelt a Roma és a Marseille

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.02.15. 20:46
Soccrates ImagesRomelu Lukaku góljával egyenlített a Roma a Feyenoord ellen (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Európa-liga kieséses szakaszában a Roma 1–1-es döntetlent játszott idegenben a Feyenoorddal. A Marseille és a Sahtar Doneck sem bírt egymással, a felek 2–2-re végeztek Hamburgban. Hosszabbításban szerzett góllal nyert 3–2-re a Galatasaray a Sparta Praha ellen, a Sporting 3–1-es sikert aratott a Young Boys vendégeként.

A Feyenoord az első félidő hosszabbításában szerezte meg a vezetést a Roma ellen – Igor Paixao bal oldali beadást követően fejelt a vendégek kapujába. A hollandok a második félidő közepéig vezettek, ám a 67. percben Romelu Lukaku remek bólintással egyenlített – a belga csatár ívesen fejelte meg a labdát, ami Wellenreuther kapus fölött hullott a kapuba. A hátralévő időben nem született újabb gól, 1–1-ről várhatják a felek a római visszavágót. 

A Galatasaray–Sparta Praha összecsapáson nem unatkoztak a nézők – Kerem Demirbay korai találatára Ángelo Preciado egy parádés kapáslövéssel válaszolt a második félidő elején. A 61. percben Dries Mertens távoli bombája Ladislav Krejcín változtatott irányt, a labda védhetetlenül vágódott a léc alá. A szerencsétlen öngól után sem törtek meg a csehek, négy perccel később Jan Kuchta szép fejessel ismét egyenlített. Hiába állta a sarat a prágai együttes, a 93. percben jött a dráma és Mauro Icardi is, aki a tizenhatos vonaláról rendkívül higgadtan és pontosan lőtt a jobb alsó sarokba – a törökök 3–2-re nyertek. Mindkét csapat tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, Victor Nelsson és Matej Rynes is kiállítás sorsára jutott. 

A Marseille Pierre-Emerick Aubameyang góljával került előnybe a Sahtar Doneck ellen Hamburgban. Egy védelmi hiba után az ukránok hamar, négy percen belül egyenlíteni tudtak Mikola Matvijenko révén. A hajrában sem maradtunk izgalmak nélkül, a 90. percben Iliman Ndiaye ismét vezetéshez juttatta a francia csapatot, ám a 19 éves brazil csatár, Eguinaldo a 93. percben újra egalizált, így 2–2-es döntetlennel ért véget a mérkőzés. 

A Sporting CP Aurele Amenda öngóljának és Viktor Gyökeres tizenegyesének köszönhetően már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert Bernben. A büntető után egy percen belül jött a szépítés, Filip Ugrinic hozhatta a labdát. Hiába reménykedtek a Young Boys hívei, Goncalo Inácio a 48. percben beállította a 3–1-es végeredményt. 

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Feyenoord (holland)–AS Roma (olasz) 1–1 (Igor Paixao 45+1., ill. R. Lukaku 67.)
Galatasaray (török)–Sparta Praha (cseh) 3–2 (Demirbay 19., Krejcí 61. – öngól, Icardi 90+2. ill. Preciado 47., Kuchta 65.)
Sahtar Doneck (ukrán)–Olympique Marseille (francia), Hamburg 2–2 (Matvijenko 68., Eguinaldo 90+3. ill. Aubameyang 64., I. Ndiaye 90.)
Young Boys (svájci)–Sporting CP (portugál) 1–3 (Ugrinic 42., ill. Amenda 31. – öngól, Gyökeres 41. – 11-esből, Goncalo Inácio 48.)
Benfica (portugál)–Toulouse (francia) 2–1 (Di Maria 68., 90+8. – mindkettőt 11-esből, ill. Desler 75.)
Milan (olasz)–Rennes (francia) 3–0 (Loftus-Cheek 32., 48., Rafael Leao 53.)
Lens (francia)–Freiburg (német) 0–0
Braga (portugál)–Qarabag (azeri) 2–4 (Banza 44., Moutinho 90. – 11-esből, ill. Jankovics 21. – 11-esből,  Zoubir 54., 69. Benzia 65.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik