El-döntő: tizennégy szurkolót fogtak el a rendőrök

Vágólapra másolva!
2023.06.01. 15:37
null
Tizennégy szurkolót fogtak el a rendőrök az El-döntő napján (Fotó: Koncz Márton)
Összesen tizennégy szurkolót fogtak el a magyar rendőrök a budapesti Puskás Arénában rendezett Európa-liga-döntő napján – közölte a police.hu.

 

A magyar rendőrség közleményében kiemelte, hogy több mint 61 ezer ember érkezett a Puskás Arénában rendezett Európa-liga-döntőre, közülük 16 ezren olaszok és 13 ezren spanyolok.

A döntő napjára, valamint az azt megelőző és követő napra Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest több kerületére, s kiemelt jelenlétet biztosított a stadion, illetve a szurkolói zónák környékén, valamint a szurkolók várható útvonalain.

A mérkőzés napján a magyar rendőrök összesen 14 szurkolót fogtak el, illetve állítottak elő: két lengyel, egy olasz és egy magyar állampolgárt garázdaság, egy német állampolgárt rendbontás, nyolc lengyelt kábítószer birtoklásának gyanúja miatt, egy lengyel állampolgárt pedig pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt.

A police.hu ismertette, hogy a garázdaság miatt elfogott két lengyel és a rendbontás miatt elfogott német állampolgárt őrizetbe vették, míg pirotechnikai eszközzel visszaélés szabálysértés miatt egy olasz állampolgár helyszíni bírságot kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik