Vívás: hetedik a női kardcsapat a batumi vk-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.05.14. 14:48
null
Battai Sugár Katinka mind a négy összecsapáson pluszban zárt (Fotó: Török Attila, archív)
A Battai Sugár Katinka, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összetételű női kardcsapat a hetedik helyen végzett a batumi világkupa-viadalon.

 

A nyolc közé jutásért vívott asszóban még minden rendben volt…

Utána sajnos hiba csúszott a gépezetben, hiszen a negyeddöntőt a Battai Sugár Katinka, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összetételű női kardcsapat elveszítette a batumi világkupaversenyen, ennél nagyobb gond, hogy valójában a négyes már csak trió volt, hiszen a szombaton az egyéni viadalon bronzérmet szerző Márton Anna kénytelen volt kimaradni a „buliból”.

A tokiói olimpia után térdműtéten áteső Márton Batumiban már szombaton is többször furcsán ugrált, látható volt, hogy fájlalja a támaszkodó lábát – vasárnap az első asszót leszámítva nem is vívott.

Nem a mieink voltak az egyetlenek, akik esélyesként lemaradtak a négyes tábláról, hiszen a második helyen kiemelt dél-koreaiak meg az amerikaiaktól kaptak ki a negyeddöntőben, így Battaiék Dél-Korea ellen vívták az 5–8. helyért az első csörtét, s bár volt esélyük a győzelemre is, végül csak a hetedik helyért küzdhettek meg világbajnokaink – azt a meccset megnyerték, így a kvalifikációs időszak első csapatversenyén a hetedik helyet szerezték meg.

Gárdos Gábor a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy Márton Anna megsérült Batumiban, mindez persze rányomta a bélyegét a csapat teljesítményére is: „Természetesen megérezte a csapat Panka hiányát, nem is voltam elégedett azzal, amit láttam, egyedül Battai Sugár vívása tetszett. Bízom abban, hogy Márton Anna sérülése nem súlyos, és a következő versenyeken, így előbb a kontinensviadalon, majd a világbajnokságon sikeresebbek leszünk, mint Batumiban.”

VILÁGKUPAVERSENY, BATUMI
KARD
NŐK, CSAPAT
Nyolcaddöntő
Magyarország–Kína 45:36 (Pusztai +6, Battai +2, Márton +1)
Negyeddöntő
Spanyolország–Magyarország 45:33 (Battai +1, Pusztai –6, Szűcs –7)
Az 5–8. helyért
Dél-Korea–Magyarország 45:39 (Battai +6, Szűcs –2, Pusztai –10)
A 7. helyért
Magyarország–Azerbajdzsán 45:42 (Battai +1, Szűcs +1, Pusztai +1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik