MTI/H. D. 2021.05.29 21:34 Frissítve: 2021.05.29 23:51

Triatlon: a Tiszaújváros és a Pécs nyerte a klubcsapat ob-t

A férfiaknál a házigazda Tiszaújváros, a nőknél a Pécs nyerte a triatlonosok klubcsapat országos bajnokságát szombaton – írja az MTI.

 

A férfiaknál győztes együttesben a Lehmann és a Sinkó-Uribe fivérek, Bence, Csongor, valamint Aurél és Ábel kapott szerepet, akik 55:16 perc alatt tették meg a távot, amelyen a budaörsieket és a bajaiakat utasították maguk mögé.

A rendezőket és a versenyzőket a nap folyamán a csapadékos időjárás állította plusz kihívás elé, de az elitkategória indulóit az eső már nem, csak a hűvös idő és a csúszóssá vált pálya.

Lehmann Csongor egy héttel ezelőtt Lisszabonban a vegyes váltók olimpiai kvalifikációs viadalán szenvedett versenybalesetet kerékpárral – a magyaroknak így a második emberüknél fel kellett adniuk a küzdelmet –, ennek ellenére már rajthoz tudott állni Tiszaújvárosban. A triatlonos – aki Portugáliában megjárta a kórházat is, ahol összevarrták a sérült könyökét – az MTI-nek elmondta: a tervezettnél egy nappal korábban jött haza Lisszabonból, és a sérülése miatt csupán hétfőn volt egy extra pihenőnapja.

„Kedden aztán már futottam, kerékpároztam, szerdán pedig úsztam is, miután különböző praktikák segítségével vízhatlanná tettük a könyökömnél a sérülésemet. Elég kellemetlen volt persze, miként a többi, horzsolásos sérülésem is, de nincs mese, az ilyeneken át kell lendülni és menni kell tovább, mert sűrű a naptár és a mezőny, ennél több kihagyás nem fér bele” – nyilatkozta a versenyző. Hozzátette: hasonló sérülések előfordulnak ugyan triatlonban, de mégsem jellemzőek a sportágra. Bár az év eleji edzőtáborban ő idén egyszer már elszenvedett hasonlót, azelőtt viszont jó rég történt vele ilyesmi. A klubcsapat ob-ról azt mondta: mindannyian jó formában, jó erőben voltak a verseny előtt, amelyet utólag értékelve magabiztosan sikerült megnyerniük.

„Talán már az úszást követően is vezettünk, de a kerékpár után bizonyosan az élen voltunk, a futásban meg nekünk lett a legjobb időnk. Az eső miatt csúszós volt a pálya, így bringán figyelnünk kellett a biztonságra. Elégedettek lehetünk a győzelmünkkel” – mondta.

A nőknél a pécsiek Hangya Adrienn, Sárszegi Noémi, Soós Fanni Kinga, Molnár Sára Kata, Szerencsés Lili összeállításban bizonyultak a legjobbnak, 1:04:41 óra alatt értek célba. A budaörsieknek itt is az ezüstérem jutott, a harmadik helyen a debreceniek végeztek.

Az ob-n rekord létszámú, 150 csapat indult, Tiszaújvárosban 12 kategóriában hirdettek győztest.

A klubcsapatoknál minimum három-, maximum ötfős csapatok indulhattak, akik közül háromnak kellett célba érni, és a harmadik időeredményét vették figyelembe. A versenyzőkre 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és zárásként 5 km futás várt.

TRIATLON
KLUBCSAPAT OB

FÉRFIAK
1. Tiszaújvárosi TK (Lehmann Bence, Lehmann Csongor, Sinkó-Uribe Aurél, Sinkó-Uribe Ábel) 55:16 perc
2. Budaörsi TK 56:41 p
3. Mogyi SE Baja 57:27 p

NŐK
1. Pécs Sport Nonprofit Zrt. (Hangya Adrienn, Sárszegi Noémi, Soós Fanni Kinga, Molnár Sára Kata, Szerencsés Lili) 1:04:41 óra
2. Budaörsi TK 1:04:55 ó
3. Debreceni Sportcentrum 1:08:00 ó

(MTI)

2022.08.12 13:58:07

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A háromnapos budapesti versenyen összesen 48-an mérkőznek meg. (x)

pr
2022.08.15 13:40:37

Egyéb egyéni KAPOLCSI-SZABÓ BENCE

Sinkó Andrea úgy véli, a dinamikusan fejlődő sportágnak helye lenne az olimpia műsorán.

2022.08.14 08:29:39

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

„Ha a sportból kilúgozzuk a játék és a közösség élményét, a lényeg is elvész.”

2022.08.11 16:04:14

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

Hans-Erhard Lessing nagyot markol s olyan sokat fog, hogy a könyvismertetés nem lehet teljes.