Torna: a Budapesti Honvéd sikere a férfiak csb-jén

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.10.08. 16:39
A Budapesti Honvéd SE nyerte a férfi tornászok csapatbajnokságát, melynek második fordulóját szombaton rendezték Budapesten.

A magyar szövetség beszámolója szerint a Kiss Balázs, Georgiou Mariosz, Juhász Balázs, Mentovai István, Kis Dominik, Sas Nándor összeállítású együttes növelni tudta a júniusi első fordulóban megszerzett előnyét a Ferencvárossal szemben.

A harmadik a KSI SE lett, a tavalyi bajnok Győri AC viszont idén versenyen kívül indult, mivel az első körben kadet korcsoportban nem tudott versenyzőt indítani. A kiírás szerint egy csapatot felnőtt, ifjúsági és kadet tornászok alkothattak, minden korosztályban maximum két fő. A csapatbajnokságon minden szeren egy felnőtt, egy ifjúsági és egy kadet eredménye számított.

„Nagyon örülök, hogy Vecsernyés Dávid távollétében én vezethettem a csapatot, ráadásul győzni is sikerült. A dobogó felső fokán állni mindig öröm, a csapattal pedig különösen jó érzés” – nyilatkozta Kiss Balázs.

A 2. forduló eredménye
1. Budapesti Honvéd SE 243.400
2. FTC-Telekom 239.700
3. KSI SE 224.900

A végeredmény
1. Budapesti Honvéd SE (Kiss Balázs, Georgiou Mariosz, Juhász Balázs, Mentovai István, Kis Dominik, Sas Nándor) 476.750 pont
2. FTC-Telekom (Dominick Cunningham, Balázs Krisztián, Ujvári Benedek, Nagy Márk, Sándor Aurél, Zámbori Zala) 469.350
3. KSI SE (Bátori Szabolcs, Farkas Barnabás, Závory Szilárd, Pataki Olivér, Markó Levente) 449.900

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik