Tokió 2020: adrenalinpróba a Hungaroringen – az öt karika jegyében

Vágólapra másolva!
2021.09.28. 17:27
null
A program résztvevői (Fotó: Hungaroring Média)
Tokió olimpiai bajnokai, érmesei és edzőik voltak hivatalosak kedden a Hungaroringre, ahol előbb vagány utcai autókkal (Ferrari, Lamborghini, Porsche, Mercedes) kóstolhattak bele a magyar Formula–1-es pálya aszfaltcsíkjába, majd pedig túraautó-világkupa-győztesünk, Michelisz Norbert mellett élhették át a valódi versenyélményt egy Hyundai i30 versenyautóban. Utóbbi lehetőséget a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség (HUMDA) biztosította számukra.

Bajnokaink ezen felül vezethettek utcai – de nagyon sportos – Hyundait és Mercedest, terepjáróval felfedezhették maguknak a Hungaroring erdei off road-pályáját, a végén pedig saját autójukkal is az aszfaltcsíkra hajthattak.

Volt, aki eleinte húzódozott, de utóbb mindenkiből kibújt az igazi bajnok, és attól kezdve már fülig érő szájjal élvezték az adrenalin-fröccsöt, amit az autózás élménye jelent – még a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián is vállalkozott egy élménykörre.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója házigazdaként és korábbi olimpiai bajnokként teljesen biztos volt benne, hogy a „mostaniak” számára is hatalmas élményt jelent majd a sebesség birodalmában tett látogatás, így meg sem lepődött, hogy fülig érő szájakat látott az egyes élménykörök után.

De beszéljenek a bajnokok, mondják el ők, milyen élmények érték őket a Hungaroringen megtartott adrenalinpróbán.

Kozák Danuta: „Michelisz Norbi rendes volt, megvárta, hogy hozzászokjak, milyen mellette ülne, utána viszont erőteljesen használtuk a rázóköveket, de éppen az élmény miatt jöttem, hiszen nem mindennap ülhet be az ember Norbi mellé.”

Csipes Tamara: „Azt is nagyon élveztem, amikor én vezettem, meg azt is, amikor Michelisz Norbi vitt két kört – mondjuk ő sokkal gyorsabban ment, mint én. Az az igazság, hogy a gyomrom nem nagyon bírja az ide-oda dobálós élményt, de Norbi autójában úgy be voltam kötve, hogy ez eszembe sem jutott, hogy rosszul is lehetnék. Ilyen élményben nincs minden nap része az embernek, kiszakított egy kicsit a hétköznapokból.”

Csipes Tamara (balra) és Kozák Danuta (jobbra) is élvezte, ahogy Michelisz Norbert körbevitte a Hungaroringen (Fotó: Hungaroring Média)
Csipes Tamara (balra) és Kozák Danuta (jobbra) is élvezte, ahogy Michelisz Norbert körbevitte a Hungaroringen (Fotó: Hungaroring Média)

Tótka Sándor: „Elképesztő élmény volt Michelisz Norbi mellett ülni, hihetetlen, hogy milyen energia és erő van ebben a kis autóban. Kétszáz méteren lettem olimpiai bajnok, szóval imádom a száguldást, így a nap minden pillanatát élveztem. Playstation-nel már versenyeztem a Hungaroringen, személyesen azonban most voltam itt először – de nagyon remélem, hogy nem utoljára.”

Milák Kristóf: „Nagyon jó nap volt ez a Hungaroringen – nagy vágyam volt, hogy valami komolyabb autót vezessek biztonságos körülmények között, zárt pályán, és most kipróbáltam egy Porsche 911-est és egy Ferrari 458-ast. Nem a gyorsaságra mentem, mert egyik autót sem ismertem, így nem akartam kockáztatni, de így is hatalmas élmény volt. Wéber Gábor mellé is beültem néhány körre, majd pedig Michelisz Norbi mellé is – nos, az egészen más liga, amiben ő játszik. Ki és bedobálta az autókat a kanyarokba, figyeltem a kéz- és lábmunkáját, egyszerűen hihetetlen volt.”

Siklósi Gergely: „Volt olyan kanyar, ahol én már rég fékeztem volna, Michelisz Norbi viszont váltott még egyet felfelé, átment a rázókövön, és simán elfordultunk. Utána vezettem a Porschét és a GTR Pro-t, és megmondom őszintén, elkapott a versenyszellem, hogy megelőzzem az előttem haladó Ferrarit. Nagy élmény volt itt autózni, mert nagyon szeretem a Formula–1-et, kint voltam az idei versenyen is, Lando Norris a nagy kedvencem.

Kopasz Bálint: „Ilyen élményben még nem volt részem – elképesztő volt Michelisz Norbi mellett ülni, miközben két G-s erő hat ránk a fékezéseknél. Mondhatni, hogy nagyobb adrenalin szabadul itt fel, mint az olimpián, igaz, én hosszú évek óta nagy autósport-rajongó vagyok. A Lamborghini volt a kedvenc autómárkám, úgyhogy először azt próbáltam ki, utána pedig a Ferrarit, és Mercedes-nagykövetként természetesen az AMG-t – mindegyik nagyon tetszett.

Koppasz Bálint (balra) elképesztő élménnyel gazdagodott (Fotó: Hungaroring Média)
Koppasz Bálint (balra) elképesztő élménnyel gazdagodott (Fotó: Hungaroring Média)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik