Vívás: hiába a tiltakozás, Mohamed Aida maradt a tőrcsapatban

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.05.28. 22:59
null
Munkában az elnökség (Fotó: Magyar Vívószövetség)
A Magyar Vívószövetség pénteki rendkívüli elnökségi ülését követően kiderült, hogy hiába kritizálták a tokiói kerethirdetést a kvótát szerző női tőrcsapat tagjai, Mohamed Aida maradt a keretben. Arra is fény derült, hogy Udvarhelyi Gábor helyett Boczkó Gábor sportigazgató látja majd el a vívóválogatott mellett a szövetségi kapitányi teendőket az ötkarikás játékokon.

Az MVSZ oldalának beszámolója szerint az ülésen formai okok – és vélhetően a kvótát szerző női tőrcsapat tagjainak tiltakozása – miatt meg kellett ismételni az olimpiai vívóválogatott összeállításáról szóló szavazást, emellett határidőre ki kellett jelölni a tokiói játékokon részt vevő teljes magyar vívóküldöttséget. Udvarhelyi Gábor megismételte keddi előterjesztését, amelyet ezúttal valamennyi fegyvernemben elfogadott az elnökség. A tokiói vívóválogatott személyi összetétele nem változott.

A hazai sportági szövetség (MVSZ) pénteki rendkívüli elnökségi ülésén Udvarhelyi Gábor személyesen közölte, hogy orvosi utasításra nem utazhat el Tokióba, így az ajánlására és az elnökség döntése alapján végzi majd a kapitányi feladatokat a párbajtőrözőként világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Boczkó Gábor.

AZ OLIMPIAI VÁLOGATOTT ÖSSZEÁLLÍTÁSA
női tőr: Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra (egyéni és csapat), Mohamed Aida (csapat)
tartalék: Lupkovics Dóra
női kard: Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta (egyéni és csapat), Battai Sugár (csapat)
tartalék: Szűcs Luca
férfi kard: Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás (egyéni és csapat), Gémesi Csanád (csapat), tartalék: Iliász Nikolász
férfi párbajtőr: Siklósi Gergely

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik