Tekvandó: tíz magyar vehet részt az Európai Játékokon

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.04.11. 08:07
null
Márton Luana is kijutott a lengyelországi Európa Játékokra
Címkék
A hét automatikus kvóta után a hétvégi kvalifikációs tornán további három magyar tekvandós szerzett indulási jogot a nyári Európai Játékokra.

A kézilabda helyett két napra a tekvandóé volt a főszerep a CSM Bucuresti csarnokában, amely a hétvégén a nyári Európai Játékok kvalifikációs versenyének adott otthont. Hét magyar harcos, Bailey Kelen (87 kg), Füredi Rebeka (73 kg), Józsa Levente (68 kg), Patakfalvy Csenge (62 kg), Patakfalvy Luca (53 kg), Salim Sharif Gergely (58 kg) és Salim Omar Gergely (54 kg) már egyenes ágon kivívta az indulási jogot a lengyelországi eseményre, Bukarestben pedig további három versenyzőnk szerzett kvótát.

Nem volt könnyű dolguk a mieinknek, ugyanis az erős mezőnyben csak a súlycsoportok győztesei kvalifikáltak az Európai Játékokra. Szombaton a 63 ­kilogrammban versenyző Tóth Darius a negyeddöntőben búcsúzott, miután két menetben kikapott a norvég Kristian Borgentől, ám a 46 kilós Csáki Hanna és a 67 kilós Márton Viviana sikerrel vette ezt a kört, és bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben a hatékonyan támadó Csáki a grúz Vera Kapanadzét, a jól védekező Márton a dán Jasmin Andersent búcsúztatta. Az utolsó lépés Csákinak volt nehezebb a kvótához vezető úton, fordulatos csatában, három menetben győzte le a görög Sztamatia Campalát, Márton Vivianának pedig az ukrán Juliana Kuc sem jelentett akadályt, így mindketten kijutottak a lengyelországi tornára.

A vasárnapi versenynapon Márton Luana csatlakozott a kvótaszerzőkhöz, aki a negyeddöntőben kezdte el szereplését, és könnyed győzelmekkel masírozott a fináléba. A francia Kanelya Carabin ellen sem volt kérdés, az első menetet 9–0-ra, a másodikat 11–2-re nyerte meg Márton, aki 57 kilogrammban indulhat az Európai Játékokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik