Sportpolitika: Borkait a GYAC elnökének választották

Vágólapra másolva!
2023.05.31. 10:27
null
Borkai Zsolt a GYAC új elnöke (Fotó: Világgazdaság/Földi D. Attila, archív)
A Győri Atlétikai Club elnökének választották Borkai Zsoltot, Győr korábbi polgármesterét.

A tizenhárom szakosztályt működtető szervezet kedden tartotta meg küldöttgyűlését, amelyet követően az elnökség közleményében úgy fogalmazott, „jogilag erősen vitatható módon” történt az elnökválasztás – írta a gyorplusz.hu.

A közlemény szerint az eddigi elnök, Papp Oszkár korábban fontolgatta a lemondását, de a küldöttgyűlés elején bejelentette, hogy folytatná a munkát. Borkai Zsolt és ügyvédje is megjelent a gyűlésen, hosszas vita után a küldöttgyűlés úgy döntött, érvényesíti Papp lemondási szándékát, új elnökválasztást írt ki, és azon Borkait ellenjelölt hiányában megválasztotta.

Az elnökség a levelében azt írta: „Azokra a helyszíni felvetésekre, hogy ez a választás ebben a formában jogtalan, a volt polgármester úgy fogalmazott: nem baj, ha jogsértő, majd a bíróság megítéli.”

A tornászként olimpiai bajnok Borkai Zsolt 2006-tól 2019-ig Győr polgármestere, 2010 és 2017 között a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke volt, 2019-ben egy róla készült kompromittáló videófelvétel nyilvánosságra kerülése után vonult vissza a politikától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik