LIPICZKY ÁGNES
LIPICZKY ÁGNES
2020.09.28 16:26 Frissítve: 2020.09.28 16:40

Öttusa: Demeter már nincs karanténban, de nem tud indulni az ob-n

Demeter Bence és Simon Sarolta nem lesz ott a hétvégi országos bajnokságon: olimpiai kvótásunk még kardiológiai tesztekre vár, Simon Sarolta pedig javában küzd a betegséggel.

Demeter Bence már nincs karanténban, de nem tud indulni az ob-n (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)

 

A hétvégén rendezi meg a Magyar Öttusa Szövetség a tavaszról elmaradt országos bajnokságát. Az eseményre a nevezéseket szerda éjfélig kell eljuttatni az egyesületeknek, ezt követően csütörtökön a férfiak, pénteken a nők vesznek részt PCR-teszten, de a versenybírókkal, az edzőkkel együtt 85 tesztet végeztet el a szövetség, hiszen a Ludovikán a vívás és az úszás is zárt térben zajlik.

Egy biztos: a férfiaknál két koronavírusos versenyző hiányzik majd, egyikük a már olimpiai kvótával rendelkező Demeter Bence, aki ugyan már nincs karanténban, ám mivel tüneteket produkált, így a Sportkórház kardiológiai tesztjeire vár, és persze arra, hogy visszakapja orvosi engedélyét.

„A karanténból már kiszabadultam, de várnak még rám kardiológiai vizsgálatok, hiszen apróbb tüneteim, fejfájás és ízületi fájdalmaim voltak. Ez körülbelül két napig tartott, utána még egy hétig éreztem, hogy nem vagyok száz százalékos, de most már úgy érzem, hogy képes lennék, elkezdeni az edzéseket. A Sportkórház szabályozása miatt most még erre nincs lehetőségem, hat hét pihenőre kényszerültem, ami jelen esetben nem okoz gondot. A lényeg, hogy jövő márciusra, a világkupákra legyek jó állapotban. Bár megvan az olimpiai kvótám, mindenképpen szeretnék bizonyítani. Egy szempontból fáj, hogy nem indulhatok az országos bajnokságon, ez pedig az, hogy még sosem voltam felnőtt magyar bajnok és jó lenne, ha egyszer az én nevem is felkerülne a vándorserlegre.”

A hölgyeknél két utánpótlás versenyzőn túl egy felnőtt válogatott is a betegek listáját „erősíti”, Simon Sarolta is elkapta a vírust, amiről egészen vasárnapig nem beszélt kenus testvérének, a szegedi világkupán induló Simon Sebestyénnek.

„Sebi tesztjei rendben voltak, de nem akartam összezavarni őt a versenye előtt, hiszen fontos megmérettetés előtt állt – mondta Simon Sarolta. – Mivel én is tüneteket produkáltam, hőemelkedésem van és elég fáradtnak is érzem magam, így rám a hathetes kihagyás és a kardiológiai tesztek várnak majd. Hosszú ez a hat hét, de a lényeg, hogy egészségesen, kockázatmentesen térjünk vissza a pályára.”

2021.12.02 22:24:29

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A modus vivendi megtalálása a sport területén tetszik az egyik legfontosabb feladatnak. És nemcsak ama lassan közhelyszámba menő párhuzam jegyében, mely szerint egy mérkőzés maga az élet, a küzdelem, a bajtársiasság, a győzelmek és csalódások feldolgozásának zanzásított »tananyaga«.

2021.12.02 22:28:06

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Kivételes korosztály távozik lassan, de biztosan a szőnyegről.

2021.12.02 12:42:57

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

A kiadvány erőssége, hogy a miniportrék mindenkiről megemlítenek egy-egy érdekességet.

2021.12.02 13:09:13

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Michal Listkiewicz magyar barátaival rendszeresen viteti magának Varsóba a Nemzeti Sportot.

2021.12.02 13:25:02

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Kocsics L. Mihály remek kötete új köntöst kapva, értékálló mű lévén, érdemes az újrakiadásra.