Öttusa: a versenyző és a kapitány nem beszél egymással

M. I. P.M. I. P.
Vágólapra másolva!
2022.12.08. 09:09
null
Gulyás Michelle (Fotó: Dömötör Csaba)
Nagy a csend a Magyar Öttusaszövetségnél a Gulyás Michelle és edzője, Tibolya Péter, valamint Kállai Ákos szövetségi kapitány közötti feszültség kapcsán, az ügyet megvitató, szerdai elnökségi ülést egy héttel elhalasztották.

Kényes ügyet kell mérlegelnie hamarosan a Magyar Öttusaszövetség elnökségének: még augusztusban robbant ki a konfliktus a Nemzetközi Öttusaszövetség éves közgyűlésén a nemrég az év női versenyzőjének megválasztott Gulyás Michelle és edzője, Tibolya Péter, valamint Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya között.

Az UTE sportolója és trénere (aki a klub szakosztály-vezetője is egyben), kijelentette, nem hajlandó a továbbiakban együttműködni a szakemberrel. Tibolya nyár végén kiadott nyilatkozatában arról írt: sportolója sírva hívta fel az egyik edzőtáborból, mert a kapitány sértegette, s erről a Sportrádiónak is nyilatkozott.

A helyzet súlyosságát mutatja, hogy a szövetség elnöke, Simicskó István és az elnökség háromórás ülésen tárgyalta a problémát, a grémium pedig bizottságot állított fel, amely áttekinti a szövetség belső ügyeit. Emellett a végleges döntésig Kállai és Gulyás nem érintkezhet egymással, amely meglehetősen furcsa állapot: már a szeptemberi, Székesfehérváron megrendezett Európa-bajnokság is így zajlott le.

A világverseny után elkezdődő vizsgálat során Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok, a szövetség általános alelnöke, Vidoven Árpád és Andrási Péter alelnök, valamint Beke Zsuzsa elnökségi tag az érintett feleken kívül is többeket meghallgatott, hogy átfogó képet kapjon a szervezet problémáiról. A Magyar Öttusaszövetség augusztusi közleménye szerint a bizottságnak november 30-ig kellett javaslatot terjesztenie az elnökség elé, így már időszerű, hogy döntés szülessen, a szerdára tervezett elnökségi ülést azonban Simicskó István egyéb elfoglaltsága miatt egy héttel későbbre halasztották. Gulyás Michelle 2022-ben minden világversenyen dobogós volt, amelyen elindult, a világbajnokságon bronzérmet, a hazai rendezésű kontinensviadalon ezüstérmet szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik