Női párbajtőrözőink kilencedikek lettek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.11.12. 17:34
null
Szász Emese (balra) megcsinálta a „lehetetlent˝ az olaszok ellen (Fotó: Farkas József, archív)
Címkék
A nyolcaddöntőben elszenvedett vereséget követően három ellenfelét – köztük a címvédő olaszt – legyőzve a kilencedik helyen végzett a magyar női párbajtőr-válogatott a párizsi vívó-világbajnokság pénteki versenynapján.

 

A Szász Emese, Antal Edina, Takács Emese, Budai Dorina összeállítású együttes – elsősorban Szász jó befejezésének köszönhetően – simán vette az akadályt a japánokkal szemben, majd a svájciakat nagy küzdelemben, az olaszokat pedig reménytelen helyzetből felállva verte meg.

A svájciak ellen a harmadik pár után jelentős hátrányban voltak a magyarok, innen fokozatosan zárkóztak fel és fordítottak végül, az olaszokkal szembeni összecsapáson viszont jó darabig együtt haladt a két csapat, aztán az ellenfél ellépett, s Szásznak kilencedikként 27:34-nél szinte kilátástalan helyzetben kellett pástra lépnie. Ezzel együtt megcsinálta a „lehetetlent", Francesca Quondamcarlót 13:5-re verte úgy, hogy 17 másodperccel a vége előtt egyenlített, majd a ráadásban is ő szúrt pontosan. (39:40). Ezzel keretessé tette a napját: az elején és a végén is olyan produkciót mutatott be, amilyenre előzetesen kevés esély volt. Az ázsiaiakkal szemben két jó asszó után harmadjára simán kikapott, az olaszok ellen viszont a sírból hozta vissza mérkőzést. Kár, hogy utóbbi bravúr már csak kilencedik helyet ért. A nyolcaddöntős mérkőzésen, a harmadik asszójában elszenvedett vereség előtt az egyéni menetelését is beleszámítva, csak egy párharcot vesztett el, az a döntő volt a francia Maureen Nisima ellen.

„Egyszerűen nem tudom, mit történt, teljes rövidzárlat, egy sötét folt – utalt vissza Szász letörten az elrontott délelőtti mérkőzésére. – Nem akartam sietni, egy darabig nem is történt semmi, aztán gyorsan kaptam három találatot, gondoltam, akkor megyek előre, és megpróbálok tust adni, de egyszerűen nem találtam el ellenfelemet. Hátrányban meg már fölösleges lett volna leállni, mert mindegy volt, hogy mennyivel kapok ki. Nagyon sajnálom, ami történt."

„Reálisan jobbak voltak ezek a dél-koreaiak, mint mi, a világranglistán is előttünk állnak, de szomorú, hogy miután kézben tartottuk a mérkőzést, mi vezettünk, a végén a nagyágyúnk kikapott. Hogy miért, azt valakinek meg kell fejtenie, mert én nem tudom rá a választ – nyilatkozott Kulcsár Győző szövetségi kapitány, ugyancsak a délelőtti összecsapással összefüggésben. – Az alsó ágon is igen kellemetlen ellenfelekkel találkoztunk, elég, ha csak annyit mondok, a tavalyi világbajnokot is le kellett győzni a kilencedik helyért. Nagyon szoros a verseny, kiegyenlített a mezőny, apró győzelmekkel, nagyot lehetett volna javítani a helyzetünkön. Jó úton járunk, de amint azt korábban említettem, ez a fiatal csapat elsősorban a riói olimpiára érhet be."

VÍVÓ-VB, PÁRIZS 
NŐI PÁRBAJTŐR, CSAPATVERSENY
A 16 KÖZÖTT
Koreai Köztársaság–Magyarország  41:34
(Antal: mínusz 1, Takács: mínusz 1, Szász: mínusz 5)
A 9-16. HELYÉRT
Magyarország–Japán  30:15
(Szász: plusz 11, Budai: plusz 4, Antal: 0)
A 9-12. HELYÉRT
Magyarország–Svájc  45:42
(Szász: plusz 5, Takács: plusz 4, Antal: mínusz 1, Budai: mínusz 5)
A 9. HELYÉRT
Magyarország–Olaszország  40:39
(Szász: plusz 7, Antal: mínusz 1, Takács: mínusz 5)
NEGYEDDÖNTŐ
Koreai Köztársaság–Lengyelország  45:28
Románia–Franciaország  45:40
Németország–Oroszország  28:27
Kína–Észtország  45:32
ELŐDÖNTŐ
 
Románia–Koreai Köztársaság  45:31
Németország–Kína  34:28
KÉSŐBB
A 3. HELYÉRT
Koreai Köztársaság–Kína  45:37
DÖNTŐ  
Románia–Németország  35.26

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik