NAGY-PÁL TAMÁS
2021.12.24 11:15 Frissítve: 2021.12.24 11:15

Karácsony: a Dárdai família összegyűlik; Szász-Kovács Emese kacsát süt

A karácsony mindenki számára az év egyik, ha nem a legfontosabb időszaka. De hogyan töltik el ezt a pár napot sportolóink? Mikler Roland, Szász-Kovács Emese, Papp Kristóf, Major Sámuel, Szabó Alpár és ifj. Dárdai Pál mesélt erről az NSO Tv-nek.

 

A válogatottal a januári hazai rendezésű kézilabda Európa-bajnokságra készülő Mikler Roland próbálja a családjával megélni az ünnepi időszakot.

„Nem ez az első világverseny, amit az év elején rendeznek, úgyhogy azért a rutin már megvan ebben, de most talán a gyerekeknek, mivel nőnek föl, egy picivel többet jelent ez az ünnep. Nekem meg annyit, hogy egy-két napot lehet evéssel, ivással tölteni, aztán vissza a melóba.”

Az olimpiai bajnok vívó, Szász-Kovács Emese éppen nemrég jelentette be a visszavonulását.

„Én eddig is nagyon szerettem a karácsonyt, de amióta a gyerekek megvannak, egyre nagyobb izgatottsággal tölt el az ünnep amiatt, hogyan tudnám nekik minél szebbé, minél emlékezetesebbé tenni. Nagyon várom, hogy a Jézuska meghozza a fát, és mit fognak hozzá szólni.”

A Red Bull Salzburg labdarúgócsapatának magyarja, Major Sámuel itthon tölti az ünnepeket.

„Eddig mindig mentünk papámékhoz, de sajnos ő elhunyt, úgyhogy mostantól a mama nálunk van, és ezt a rövid kis utat nem tudjuk most már megtenni.”

A röplabda-válogatott csapatkapitánya, Szabó Alpár is családi körben ünnepel.

„Akkor is haza tudtam jönni, amikor külföldön játszottam. Számomra ez az év egyik legfontosabb szakasza, pontosan azért, mert nagy a családunk, és mindig együtt vagyunk. Egyedül tavaly nem tudtam itthon lenni a pandémia miatt. Karácsony előtt és után is edzünk, úgyhogy ez a két-három nap mindig a családé, és mindig a nagyszüleimnél.”

A Mol Fehérvár FC támadója, ifj. Dárdai Pál:

„A szenteste szűk családos, eszünk egy jó halászlét, utána ajándékozunk.”

A válogatott jégkorongozónak, Papp Kristófnak mozgalmasan telik a szenteste.

„Igazából csak a családdal szeretnék lenni. Elmegyünk az éjféli misére és korizni is a Városligetbe.”

Videónkban még mesélnek arról, mi az ünnepi menü, és ki készíti el.

2022.09.27 11:30:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2022.09.26 22:16:58

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Meg sem merem említeni, mi lett volna, ha mindezeknek az egyszázad része Magyarországon történik… El tudják képzelni a tavalyi budapesti Eb- és idei Nemzetek Ligája-mérkőzések feszültségmentes örömünnepe ismeretében, hogy a Stefánián helyi hordák egzecírozzák a vendégszurkolókat?

2022.09.26 15:28:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Nagyon sokat kaptam a futballtól életem során, szeretnék valamit visszaadni a sportágnak.”

2022.09.25 21:27:58

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egyik konklúzió az volt, hogy érdemes visszatalálni a természetes, ha úgy tetszik, 19. századi életmódhoz, amely még nem a teljesítményt helyezte a biológiai harmónia elé. A sportban is így volt, gondoljanak csak akkori sportemberekre, akik nem csupán egy sportágban tűntek ki.