Csupasport: tériszonya után lett a hegyek szerelmese

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.02.11. 19:27
Címkék
Terepfutás, túrázás vagy hegymászás – Hajduk Eszter, a Téli Börzsöny Trail M-távjának aranyérmese szinte már az anyatejjel szívta magába a hegyek varázsát.

„Volt egy fiatalkori rossz élményem. Az egerbaktai tóhoz jártunk fürdeni, amelyet tízméteres sziklafalak öveznek, onnan ugráltunk a vízbe tornacipőben, hogy vissza tudjunk mászni. Egyszer rossz úton mentem fel, és ott ragadtam a fal kellős közepén, remegett a lábam, semerre sem bírtam mozdulni. Végül a segítségemre siettek, de életveszélyes helyzet volt” mesélte a Csupasportnak Hajduk Eszter, aki mindig is sóvárogva nézte a hegymászókat, tudta, hogy le kell küzdenie a traumából fakadó tériszonyát. Aztán egy barátja elvitte sziklát mászni, ahol egyből bedobták a mély vízbe. „Volt egy fiatalkori rossz élményem. Az egerbaktai tóhoz jártunk fürdeni, amelyet tízméteres sziklafalak öveznek, onnan ugráltunk a vízbe tornacipőben, hogy vissza tudjunk mászni. Egyszer rossz úton mentem fel, és ott ragadtam a fal kellős közepén, remegett a lábam, semerre sem bírtam mozdulni. Végül a segítségemre siettek, de életveszélyes helyzet volt” mesélte a Csupasportnak Hajduk Eszter, aki mindig is sóvárogva nézte a hegymászókat, tudta, hogy le kell küzdenie a traumából fakadó tériszonyát. Aztán egy barátja elvitte sziklát mászni, ahol egyből bedobták a mély vízbe.

A Hajduk Eszterrel történt beszélgetés mellett oldalunkon bemutatjuk két fiatal különleges történetét, akiket kiskamaszként állandóan bántottak a törékeny, gyenge testalkatuk miatt, de az ő példájuk is bizonyítja, hogy kellő elszántsággal és kitartással bárki kigyúrhatja magát és helyreállhat az önbizalma.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik