Csupasport: szobabiciklin kezdett, már túl van a maratonin

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.11.27. 15:29
Címkék
Kiss-Francsics Ági 2017-ben kezdett el futni, mivel megtetszett neki a Color Run futóverseny, amikor is színes festékkel fújják le a résztvevőket.

A rendszeres futás 2018 novemberében jött Kiss-Francsics Ági életébe, amikor megválasztották futó nagykövetnek, és ajándékba kapott egy négyhetes edzéstervet. Már ez idő alatt sokat fejlődött, ezért megkérte az edzőjét, hogy készítse fel a 2019-es Vivicittára. A félmaratoni hatalmas élményt adott neki, így nem volt megállás, jöttek az újabb versenyek. Majd a futás mellé szép lassan bekúszott a biciklizés és az úszás is, és átváltott a triatlonra.

„Van itthon egy rozoga szobabiciklim, amit megmutattam az edzőmnek, hogy szívesen tekernék rajtamesélte a Csupasportnak. Az első két hétben csak a saját szórakoztatásomra használtam, aztán valahogy bekerült az állandó edzéstervembe. Közben az edzőm rávett, hogy menjek el az egyik spinning órájára, ami teljesen magával ragadott, és azóta heti kétszer járok. Időközben kintre is beszereztem egy kerékpárt.”

Kiss-Francsics Ági most már ott tart, hogy legnagyobb célja 2022-ben az Ironman teljesítése, előtte azonban még szeretne lefutni egy maratonit. A történetét elolvashatják a Csupasporton, ahol megnézhetnek egy videót az extrém síelő Jesper Tjäderről, ami megmutatja, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik: egy lazának és spontánnak tűnő videó mögött is gyakran féléves előkészítő munka van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik