Csupasport: sokan rajtoltak el a spontán Kinizsin

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.05.29. 15:58
A járványhelyzet miatt idén is elmaradt a Kinizsi Százas. A patinás teljesítménytúra rajongói ennek ellenére összegyűltek Békásmegyeren, hogy nem hivatalosan teljesítsék a 100 kilométeres távot. A Csupasport munkatársa ellátogatott a rajthoz

„Nagyon kemények a csávók. Kinizsi… Én a kocsmáig alig tudok elmenni” – mondta egy borvirágos arcú fiatalember a Békásmegyeren található Viziorgona utcában. A helyszín május utolsó szombatján hosszú évek óta emberek százaival telik meg, a közeli iskolában lehet nevezni a Kinizsi Százasra, és a tömeg hagyományosan a helyi SPAR elől rajtol el, hogy nekivágjon a Tatáig tartó 100 kilométernek. „Nagyon kemények a csávók. Kinizsi… Én a kocsmáig alig tudok elmenni” – mondta egy borvirágos arcú fiatalember a Békásmegyeren található Viziorgona utcában. A helyszín május utolsó szombatján hosszú évek óta emberek százaival telik meg, a közeli iskolában lehet nevezni a Kinizsi Százasra, és a tömeg hagyományosan a helyi SPAR elől rajtol el, hogy nekivágjon a Tatáig tartó 100 kilométernek.

Magyarország legrégebbi teljesítménytúrája a járványhelyzet miatt sorozatban második éve maradt el, ez azonban nem mindenkit tartott vissza az indulástól. Munkatársunk reggel hat órakor érkezett a rajthoz, az utakon szinte senki, parkolóhelyet könnyen talált, az utcák szinte teljesen kihaltak voltak – mennyivel más volt, mint 2018-ban!

A teljes cikket elolvashatják a Csupasporton, ahol videón mutatjuk be, milyen az, amikor valaki tapasztalati úton is meg akarja tudni, lehet-e esernyővel repülni úgy, ahogy a híres történetben Mary Poppins tette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik