VINCZE SZABOLCS
2023.03.28 21:31 Frissítve: 2023.03.28 21:35

Csupasport: a Mátrix-filmek sztárja fiatalokat megszégyenítő elszántsággal edz

Mi a közös Cristiano Ronaldóban és Keanu Reevesben? Az akaraterejük és az elhivatottságuk mellett mindketten jeges fürdővel regenerálódnak egy kimerítő edzés után.

Keanu Reeves 59 évesen is remek állapotban van (Fotó: Getty Images)

 

Nemrég került mozikba a John Wick negyedik része, amelyben a főszerepet alakító Keanu Reeves ismét nagyszerű formában van. A Mátrixban is főszerepet játszó népszerű színész szeptemberben lesz 59 éves, de nem látszik rajta. Sokat is tesz érte, a személyi edzője, Patrick Murphy mesélt arról, hogy a sportos életet élő Keanu milyen profin viselkedett a forgatás alatt, amelyre ezúttal is kőkeményen készült.

„Ezek a szerepek bármelyik huszonéves színészt kifárasztanák, de Keanu Reeves egészen elképesztően szívós és kitartó”
– olvasható a Csupasporton, a cikkünkből az is kiderül, mi a közös az amerikai színészben és a portugál futballsztárban, Cristiano Ronaldóban.

Oldalunkon ezen kívül találnak egy beszélgetést Ambrus Gergely barlangász-matematikussal, aki tagja volt a 2016-os Inverse Everest-expedíciónak, amely a világ akkori legmélyebb barlangjába, a kaukázusi Krubera-Voronya barlangba jutott negyedik magyar csapatként, és aki mesélt a Budapest alatt húzódó 31 kilométeres, izgalmas barlangrendszerről is.

Végül beszélgettünk Segesdi Lillával, a Runion 32 kilométeres futóversenyének ezüstérmesével, akinek élete első maratonja meglepően simára sikeredett, elmesélte, hogy sütött a Nap, csicseregtek a madarak, a "fal" pedig nem jött, csak a végén a jól megérdemelt sör.

2023.06.04 17:58:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És hogy milyen edző volt, az egy hete 79 éves korában elhunyt korábbi kiváló öttusázó, vízilabdázó Bodnár János? Sportágtól függetlenül, íme rá egy jellemző mondat: „Ars poeticám nincs, mert az alapvetés, hogy nem csupán versenyzőt, embert is kell faragnom a tanítványaimból.”

2023.06.03 23:04:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén vállalja a klub iránti szeretetét, lassan egy éve pedig már hivatalosan is tesz, tehet a Lokiért.

2023.06.03 22:20:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez a publicisztika nem Suhajda Szilárdról, hanem a halálát övező reakciókról, a szokás szerint kettészakadt közhangulatról, a szinte kizárólag „féloldalas” gondolkodásról és véleményekről szól. Ezért vártam vele ennyit. Hiszen nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem az, miért akarunk megint igazságot hirdetni olyan ügyben, amelyben egyetlen, objektív, osztatlan igazság nincs, nem is lehet.

2023.05.30 17:00:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszke rá, hogy harmadik olimpiai bajnoki címének megszerzése után megszólaltathatta Szilágyi Áront.