Csíkszereda: egyedülálló sportlétesítményt avattak

Vágólapra másolva!
2023.01.06. 13:28
null
Egyedülálló sportlétesítményt avattak Csíkszeredában (Fotó: MTI/Veres Nándor)
A magyar kormány megpróbál minden segítséget megadni ahhoz, hogy a székelyföldi sportolók kiváló eredményeket érjenek el, öregbítsék Csíkszereda, a Székelyföld hírnevét – hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken Csíkszeredában, a Ride More Activity Center avatóünnepségén.

A sportközpont öt olimpiai sportág sportolói számára biztosít felkészülési lehetőséget, de a nagyközönség előtt is nyitva áll, elsősorban mozgáskoordinációs gyakorlatokat lehet itt végezni. Egyedülálló egész Székelyföldön, de Romániában sincs hasonló komplexitású sportlétesítmény.

„Szinte mindennap minden sportot lehet itt űzni a biciklitől a síelésig, a lovaglástól a futballig” – fogalmazott Potápi Árpád János.

Fotó: MTI/Veres Nándor
Fotó: MTI/Veres Nándor

A csarnok sportolók edzésére-fejlesztésére is alkalmas, de szabadidőközpontként is működik, amatőrök is kipróbálhatják a különböző sportokat.

Fotó: MTI/Veres Nándor
Fotó: MTI/Veres Nándor

Az 1600 négyzetméteres alapterületen található csarnokban van több mászófal, trambulinház, szivacsgödrök, ugróasztalok, airbag. A skateparkban különböző sportokat lehet gyakorolni, van görsí, görbicikli, gördeszka, scooter. Edző- és jógaterem is található az épületben, illetve öt vendégszoba edzőtáborba érkező sportolóknak, kávézó, ahol az edzésre érkezett gyerekek szülei várakozhatnak.

A több mint egymillió eurós beruházás a Magyar Turisztikai Ügynökségnél nyert pályázat révén valósult meg, a 700 ezer eurós pályázati pénz jelentős összegű önrésszel egészült ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik