H. Á. 2021.04.08 12:10 Frissítve: 2021.04.08 13:16

Cselgáncs: Ungvári Attila szeretne ott lenni a hazai vb-n

Ungvári Attila a cselgáncsozók múlt heti, antalyai Grand Slam-viadalán mutatott formáját vinné tovább az olimpiai kvalifikációs időszak hátralévő részében – közölte az MTI.

 

A ceglédiek 81 kilogrammos versenyzője a harmadik helyével 500 ranglistapontot gyűjtött, és így a szabadkártyás olimpiai kvalifikáció szempontjából ismét jó pozícióba került. Ungvári Attila az M4 Sport Sporthíradó című műsorában csütörtökön elmondta: nagyon örül a bronzérmének, bár az a szerzett pontokat illetően nem ér fel egy döntős helyezéssel.

„Most azonban nem lehet megállás, van hátra három GS-verseny, a mostani formámat kell azokra átmenteni, és csak úgy gondolni az elkövetkezendő időszakra, hogy sikerülnie kell ennek a dolognak, máskülönben nem tudom elérni” – utalt a cselgáncsozó a tokiói olimpián való szereplésére.

Hozzátette: a törökországi versenyen sikerült minden külső tényezőt kizárnia, nem vitte el más a figyelmét, a bronzcsatában pedig lelkileg és taktikailag is sokat segített neki testvére, a versenyből addigra már kiesett Ungvári Miklós kívülről érkező biztatása, valamint szakmai tanácsai.

Jövő héten Lisszabonban Európa-bajnokságot, míg júniusban Budapesten világbajnokságot rendeznek, továbbá Grand Slam-viadalok várnak még a cselgáncsozókra. Ungvári Attila kiemelte: valószínű mindhárom hátralévő GS-versenyen elindul, bár erről még nem egyeztetett edzőjével, Bíró Tamással.

„Menet közben, valószínűleg az elért eredmények függvényében döntünk arról, hogy valamelyik GS-viadalt kihagyom, az Eb-n, valamint a hazai vb-n való részvételen azonban biztos" – mondta.

(MTI)

2021.04.15 10:04:51

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Azt tudjuk, mozogni egészséges a testnek, arról azonban kevesebb szó esik, hogy milyen jót tesz a léleknek is egy kiadós edzés. (x)

2021.04.14 16:57:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Tulajdonképpen egy körforgás, amiben végső soron mindenki jól jár. (x)

2021.04.14 11:41:32

Egyéb egyéni BÁLINT MÁTYÁS, KOHÁN GERGELY, KOVÁCS ERIKA, SZŰCS ANDRÁS

100 NAP TOKIÓIG. Milák Kristóf trénere többször újraírta az edzéstervet, Lőrincz Tamás az átállás miatt aggódik.

2021.04.13 14:17:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Miért fogadnál fel személyi edzőt, hiszen az csak a profiknak való?! – teheted fel magadban a kérdést látva a sok fitnesz gurut a közösségi oldalakon.

2021.04.12 20:56:31

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A NOB kiadja a nemzetközi szövetségeknek, hogy szervezzék meg ötkarikás versenyeiket, övék tehát a főszerep. Ha ők nincsenek, versenyek sincsenek. Ez persze felveti a kérdést, hogy a folyamatosan sérülő hagyományokon túl mi indokolja a testület túlsúlyát a világ sportjában.