CS. B. 2021.10.15 19:24 Frissítve: 2021.10.15 19:37

Birkózás: Sike András edző csillagot kapott Egerben

Sike András olimpiai bajnok birkózó, a kötöttfogású válogatott vezetőedzője kapta a hatodik csillagot az Egri Csillagok Sétányán – közölte az MTI.

Az olimpiai bajnok birkózó soha nem szakadt el szülővárosától, ahová barátok egész sora köti (Tumbász Hédi)
Az olimpiai bajnok birkózó soha nem szakadt el szülővárosától, ahová barátok egész sora köti (Tumbász Hédi)

 

A díszkő pénteki avatásán az ünnepelt „hihetetlenül nagy megtiszteltetésnek” nevezve az elismerést, úgy fogalmazott: máig egrinek érzi magát és a hevesi megyeszékhelyt tartja otthonának, ahonnan csak dolgozni jár Budapestre.

Soha nem szakadt el szülővárosától, ahol nem csupán sportpályafutása indult, de ahová ma is példaképek, barátok egész sora köti.

Az egri és a ferencvárosi birkózóklub mindig is a „szívem csücske” lesz – jelentette ki, hozzátéve: bízik abban, hogy edzőként a jövőben is tudja segíteni a magyar birkózósportot és ezáltal képviselni Egert.

Az eseményen Forgó János, a házigazda Eger Sikeréért Egyesület elnöke közölte: a város olimpiai bajnok vízilabdázói után Sike András az első sportoló, aki csillagot kapott a sétányon.

A hat díszkőből így már kettőt avattak helyi születésű sportolók tiszteletére, ami arról árulkodik, hogy „Eger nemcsak a vízben, de a szárazföldön is kiválóan teljesítő sportolók városa” – jegyezte meg.

Az ünnepeltet méltatva elmondta: Sike Andrást szoros kötelékek fűzik Egerhez, és az év eleje óta az Eger Sikeréért Egyesületnek is aktív tagja.

Emlékeztetett: az Egri Csillagok Sétányát az egyesület és a megyeszékhely önkormányzata közösen hozta létre azzal a szándékkal, hogy a munkásságukkal, életművükkel a város fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez hozzájáruló egrieknek örök emléket állítson.

2021.12.07 18:39:57

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Sárosi Tibor várandós felesége a napokban hunyt el, így a sportember egyedül maradt az ikerbabákkal.

2021.12.07 18:09:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Egy háromgyermekes édesanya, Milovics Mónika velencei háza majdnem porig égett.

2021.12.06 12:03:15

Egyéb egyéni NEDELYKOV TAMÁS

Hat éve világgá ment, Female Yeti néven indított blogot, a Manaszlu szeptemberi megmászása közben egy serpának köszönhette az életét.