Asztalitenisz-vb: férfi egyesben is elbúcsúztunk Houstontól

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.11.25. 07:47
null
Lakatos Tamásnak nem volt esélye a világranglista-23. Szlovén Darko Jorgic ellen (Fotó: Árvai Károly, archív)
Az egyéni asztalitenisz-világbajnokság második napjának zárásaként Lakatos Tamás papírforma-vereséget szenvedett a szlovén Darko Jorgictól.

 

A houstoni egyéni asztalitenisz-világbajnokság második napjának esti – magyar idő szerint éjszakai – programjában a mieink közül Lakatos Tamás állt asztalhoz. Miután Szudi Ádám korábban a 32 közé jutásért kikapott a kínai Vang Csü-csintől, férfi egyesben Lakatos volt az utolsó, még versenyben lévő magyar. Ellenfele a világranglistán 23. helyen álló – csak összehasonlításként, Lakatos ugyanebben a rangsorban a 169. –, 23 éves szlovén Darko Jorgic volt, akire elsősorban a tokiói olimpián figyelt fel a világ, miután 4:3-ra legyőzte a vendéglátók csodatinijét, a játékok rajtja előtt az aranyéremre is esélyesnek tartott Harimoto Tomokazut. Az esélyek mindezek ismeretében egyértelműek voltak, s a mérkőzés is ennek megfelelően alakult, Jorgic négy játszmában győzött.

„Tudtuk, hogy jobb a szlovén játékos, csak reméltük, hogy nem ennyivel – értékelt Muskó Péter szövetségi kapitány. – A világranglistán elfoglalt helyének megfelelően játszott, Lakatos viszont nem tudta érdemben fogadni a szerváit, a saját adogatások utáni két-három hiba következménye volt a sima vereség.”

A női egyes és a vegyes páros után tehát már férfi egyesben sem vagyunk érdekeltek, a férfi és a női párosra viszont még érdemes figyelnünk. Már csak azért is, mert a mai programban bemutatkozik a harmadik helyen kiemelt, s ennek köszönhetően az első fordulóban erőnyerő, a legjobb 32 közül rajtoló Eb-bronzérmes párosunk, az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős a 16 közé jutásért a hongkongi Ho Kvan-kit, Vong Csün-ting egységgel meccsel. Az első találkozóját 3:0-ra megnyerő Póta Georgina, Madarász Dóra kooperáció is a legjobb 16 közé igyekszik, ahová a svéd Linda Bergström, Christina Kallberg duón át vezet az út.

EGYÉNI ASZTALITENISZ VILÁGBAJNOKSÁG, HOUSTON
Férfiak. Egyes. A 32 közé jutásért:
Jorgic (szlovén)–Lakatos Tamás 4:0 (6, 7, 8, 3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik