Asztalitenisz: Madarász Dóra nem jutott be a négy közé

Vágólapra másolva!
2021.09.18. 18:31
null
Madarász Dóra a nyolc között búcsúzott Szalonikiben (Fotó: Dömötör Csaba)
A Szalonikiben zajló asztalitenisz Európa Top 16 negyeddöntőjében Madarász Dóra négy játszmában kikapott a portugál-kínai Fu Yutól, ezzel számára befejeződött a verseny.

A világranglistán 65. helyen álló, Szalonikiben a 14. helyen kiemelt Madarász Dóra a nyolcaddöntőben remek teljesítményt nyújtva győzte le a holland Britt Eerlandot, a folytatásban azonban még nehezebb ellenfél, Fu Yu várt rá.

A portugál-kínainak volt némi elszámolni valója Madarásszal, miután az utóbbi évek talán legfontosabb meccsén a tavaly januári csapat olimpiai selejtezőn a magyar játékos 3:1-re győzött, s válogatottunk többek között ennek köszönhetően szerzett olimpiai kvótát. Fu Yu most semmit nem bízott a véletlenre, végig irányított, s ugyan az utolsó szett szorosan alakult, a portugál összességében simán nyert.

A román színekben versenyző marosvásárhelyi Szőcs Bernadette a nyolcaddöntőben öt játszmában lépett túl az orosz Jana Noszkován, a második helyen kiemelt klasszis a negyeddöntőben az ukrán Hanna Haponovával találkozik, míg a görög Ekaterini Toliut kiejtő Póta Georgina a cseh Hana Matelová ellen áll asztalhoz.

EURÓPA TOP 16, SZALONIKI
Nők
Nyolcaddöntő:
Szőcs Bernadette (romániai)–Noszkova (orosz) 4:1 (9, 11, –11, 6, 7)
Negyeddöntő: Fu Yu (portugál)–Madarász Dóra 4:0 (4, 8, 8, 12)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik