Asztalitenisz: az Ecseki, Madarász vegyes páros sikerével kezdődött az ob

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.24. 15:59
null
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős először ünnepelhetett magyar bajnoki címet (Fotó: Földi Imre, archív)
Az első helyen kiemelt, s a párizsi olimpiai kvótára hajtó Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros győzelmével kezdődött meg a 106. országos bajnokság az Ormai László Asztalitenisz-csarnokban. 

Ahhoz képest, hogy az indulók számát tekintve mélypontot jelentő egy évvel ezelőtti országos bajnokságon mindössze tíz vegyes páros állt asztalhoz, az előrelépés látványos, ugyanis az idei megmérettetésre ebben a számban 23 kettős nevezett, ráadásul a mennyiség mellett a minőségre sem lehetett panasz, tekintve, hogy a válogatott keret tagjainak többsége ott volt a rajtnál.

A 106. országos bajnokság első napjának első versenyszáma számos érdekes, izgalmas kérdésre adott választ. A legnagyobb érdeklődés kétségkívül a tokiói olimpián szereplő Szudi Ádám, Pergel Szandra – utóbbi az olimpia után kikerült a válogatott keretből – és a párizsi ötkarikás részvételre hajtó Ecseki Nándor, Madarász Dóra duó szereplését kísérte, s mivel a sorsoláskor külön ágra kerültek, biztos volt, hogy csak a döntőben találkozhatnak. Az első helyen kiemelt Ecsekiék a fináléig vezető úton mindössze két játszmát veszítettek, úgy, hogy az elődöntőben a válogatott keret fiatalabb generációjához tartozó András Csaba, Dari Helga duót is meggyőző fölénnyel verték. Szudiék sem adták alább, igaz ők a döntőig eggyel több, azaz három szettet buktak el, mivel az elődöntőben a címvédő Kishegyi Ákos, Bálint Bernadett egység alaposan megszorongatta őket, így csak 1:2-ről fordítva, a döntő játszmában 11:9-re nyertek – erre mondják, hogy bizony rezgett a léc.

Az álomdöntő aztán simább lett a vártnál a múlt héten még a szingapúri Grand Smashen szereplő Ecseki, Madarász kettős meglepően könnyen, három játszmában győzött, s szerezte meg ezzel az első helyet. Érdekesség, hogy ugyan ez a páros már hosszabb ideje ott van a nemzetközi mezőnyben, magyar bajnoki címe eddig még nem volt. Amúgy ebben a számban Madarász Dórának korábbról már van két aranya, 2013-ban és 2017-ben Kosiba Dániel oldalán győzött, Ecseki Nándor viszont vegyes páros tagjaként most először állhatott fel a dobogó tetejére.

106. EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, ORMAI LÁSZLÓ ASZTALITENISZ-CSARNOK
VEGYES PÁROS
ELŐDÖNTŐ

Ecseki, Madarász–András, Dari 3:1 (–7, 9, 6, 4)
Szudi, Pergel–Kishegyi, Bálint 3:2 (–8, 5, –8, 7, 11)
DÖNTŐ

Ecseki, Madarász–Szudi, Pergel 3:0 (9, 5, 8)

Országos bajnok: Ecseki Nándor, Madarász Dóra (SPG Wels, osztrák, SH-ITB Budaörsi SC)
2. Szudi Ádám, Pergel Szandra (SPO Rouen TT, francia, Kiskunmajsai AC)
3. András Csaba, Dari Helga (TTC Bad Homburg, német, SH-ITB Budaörsi SC) és Kishegyi Ákos, Bálint Bernadett (Városi SE Dunakeszi, CSM Victoria Carei, román)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik