SZ. M.
2023.03.24 15:59 Frissítve: 2023.03.24 16:37

Asztalitenisz: az Ecseki, Madarász vegyes páros sikerével kezdődött az ob

Az első helyen kiemelt, s a párizsi olimpiai kvótára hajtó Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros győzelmével kezdődött meg a 106. országos bajnokság az Ormai László Asztalitenisz-csarnokban. 

 

Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős először ünnepelhetett magyar bajnoki címet (Fotó: Földi Imre, archív)

Ahhoz képest, hogy az indulók számát tekintve mélypontot jelentő egy évvel ezelőtti országos bajnokságon mindössze tíz vegyes páros állt asztalhoz, az előrelépés látványos, ugyanis az idei megmérettetésre ebben a számban 23 kettős nevezett, ráadásul a mennyiség mellett a minőségre sem lehetett panasz, tekintve, hogy a válogatott keret tagjainak többsége ott volt a rajtnál.

A 106. országos bajnokság első napjának első versenyszáma számos érdekes, izgalmas kérdésre adott választ. A legnagyobb érdeklődés kétségkívül a tokiói olimpián szereplő Szudi Ádám, Pergel Szandra – utóbbi az olimpia után kikerült a válogatott keretből – és a párizsi ötkarikás részvételre hajtó Ecseki Nándor, Madarász Dóra duó szereplését kísérte, s mivel a sorsoláskor külön ágra kerültek, biztos volt, hogy csak a döntőben találkozhatnak. Az első helyen kiemelt Ecsekiék a fináléig vezető úton mindössze két játszmát veszítettek, úgy, hogy az elődöntőben a válogatott keret fiatalabb generációjához tartozó András Csaba, Dari Helga duót is meggyőző fölénnyel verték. Szudiék sem adták alább, igaz ők a döntőig eggyel több, azaz három szettet buktak el, mivel az elődöntőben a címvédő Kishegyi Ákos, Bálint Bernadett egység alaposan megszorongatta őket, így csak 1:2-ről fordítva, a döntő játszmában 11:9-re nyertek – erre mondják, hogy bizony rezgett a léc.

Az álomdöntő aztán simább lett a vártnál a múlt héten még a szingapúri Grand Smashen szereplő Ecseki, Madarász kettős meglepően könnyen, három játszmában győzött, s szerezte meg ezzel az első helyet. Érdekesség, hogy ugyan ez a páros már hosszabb ideje ott van a nemzetközi mezőnyben, magyar bajnoki címe eddig még nem volt. Amúgy ebben a számban Madarász Dórának korábbról már van két aranya, 2013-ban és 2017-ben Kosiba Dániel oldalán győzött, Ecseki Nándor viszont vegyes páros tagjaként most először állhatott fel a dobogó tetejére.

106. EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, ORMAI LÁSZLÓ ASZTALITENISZ-CSARNOK
VEGYES PÁROS
ELŐDÖNTŐ

Ecseki, Madarász–András, Dari 3:1 (–7, 9, 6, 4)
Szudi, Pergel–Kishegyi, Bálint 3:2 (–8, 5, –8, 7, 11)
DÖNTŐ

Ecseki, Madarász–Szudi, Pergel 3:0 (9, 5, 8)

Országos bajnok: Ecseki Nándor, Madarász Dóra (SPG Wels, osztrák, SH-ITB Budaörsi SC)
2. Szudi Ádám, Pergel Szandra (SPO Rouen TT, francia, Kiskunmajsai AC)
3. András Csaba, Dari Helga (TTC Bad Homburg, német, SH-ITB Budaörsi SC) és Kishegyi Ákos, Bálint Bernadett (Városi SE Dunakeszi, CSM Victoria Carei, román)

2023.06.04 17:58:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És hogy milyen edző volt, az egy hete 79 éves korában elhunyt korábbi kiváló öttusázó, vízilabdázó Bodnár János? Sportágtól függetlenül, íme rá egy jellemző mondat: „Ars poeticám nincs, mert az alapvetés, hogy nem csupán versenyzőt, embert is kell faragnom a tanítványaimból.”

2023.06.03 23:04:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén vállalja a klub iránti szeretetét, lassan egy éve pedig már hivatalosan is tesz, tehet a Lokiért.

2023.06.03 22:20:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez a publicisztika nem Suhajda Szilárdról, hanem a halálát övező reakciókról, a szokás szerint kettészakadt közhangulatról, a szinte kizárólag „féloldalas” gondolkodásról és véleményekről szól. Ezért vártam vele ennyit. Hiszen nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem az, miért akarunk megint igazságot hirdetni olyan ügyben, amelyben egyetlen, objektív, osztatlan igazság nincs, nem is lehet.

2023.05.30 17:00:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszke rá, hogy harmadik olimpiai bajnoki címének megszerzése után megszólaltathatta Szilágyi Áront.