nemzetisport.hu
2018.02.04 12:20 Frissítve: 2018.02.04 12:47

WTCR: négy magyar mellett Maldonado is rajthoz áll?

Bár a túraautó-vb-t váltó WTCR sorozat nevezési határideje a héten lejárt, és a szervezők közölték, hogy mind a 26 állandó hely elkelt, még nem sok minden derült ki a rajtlistáról. Ám a portugál WTCR Portugal szaklap feltett egy 26 nevet tartalmazó listát a közösségi oldalaira, amelyet később – állítása szerint a pilóták kérésére – törölt. Ebből az derült ki, hogy négy magyar pilóta, Michelisz Norbert mellett Tassi Attila, Ficza Ferenc és Nagy Dániel indul a versenyeken, utóbbi kettő a Zengő-csapat SEAT-jaival.

Pastor Maldonado a WTCR mezőnyében térhet vissza a Hungaroringre feleségével, Gabriela Tarkanyival (Fotó: AFP)

A listán az eddig hivatalosan bejelentett hat név (köztük a Hyundaira váltó Michelisz Norberté) mellett további 20 szerepelt.

A WTCR Portugal szerint a tavaly a Michelisz által irányított M1RA-val versenyző Tassi Attila az idén a Munnich egyik Hondáját kormányozhatja, miután a TCR nemzetközi sorozatának csapatversenyét megnyerő magyar alakulat lemaradt a rajtlistáról.

Ha így van, Micheliszék a hungaroringi hétvége szabadkártyás helyeire pályázhatnak.

A Zengő Motorsport viszont a lista szerint ott lehet a mezőnyben, Ficza és Nagy Dániel SEAT León TCR-eket kormányozhat.

Ha minden igaz, hét gyártó autói (Hyundai, Audi, Honda, Seat, Peugeot, Alfa Romeo, Volkswagen) vesznek részt a versenyeken.

A lista további érdekessége, hogy amíg az M1RA hiányzik, a Munnich, az Yvan Muller Racing, a Campos és a Comtoyou Racing három-három autót indíthat.

A WTCC ismert pilótái közül Michelisz, Muller, Thed Björk, Tiago Monteiro (aki nemrég posztolta, hogy a közúti forgalomban ismét autót vezet), Tom Coronel, Rob Huff, Gabriele Tarquini, Mehdi Bennani és Dusan Borkovics is indul, s nagy érkezőként ott lehet a mezőnyben az F1-es futamgyőztes Pastor Maldonado, aki állítólag a Campos egyik Seatjában ül majd.

A WTCR Portugal Facebook-oldaláról a lista hiányzik, csak egy magyarázkodás szerepel, amely szerint „a listát azért kellett törölni, mert még nem hivatalos. Több pilóta is ezt kérte. Köszönjük a megértést.” 

2023.06.03 06:42:45

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A német a hétvége eddigi valamennyi szakaszában a leggyorsabbnak bizonyult.

2023.02.10 23:11:48

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Jelenleg a Ferencváros és a válogatott sikerei tartják az ernyőt az egyébként még messze nem hatékony magyar modell fölé. A győzelmet nyilván nem kell megmagyarázni, s minket, szurkolókat ez érdekel igazán, de ha hosszabb távon nem szilárdul meg az alap, akkor prognosztizálható a ciklikusság: egyszer fent, egyszer lent.

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.