WTCR: Michelisz és Tassi is a top 10-ben a vizes 2. edzésen Szocsiban

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.27. 11:14
null
Tassi Attila a top 10-ben zárta a második szabadedzést Oroszországban (Fotó: DPPI)
A bajnoki pontversenyt vezető Yann Ehrlacher végzett az élen a túraautó-világkupa (WTCR) oroszországi versenyhétvégéjének második szabadedzésén. A francia pilóta mögött Mikel Azcona és Yvan Muller egészítette ki a top hármat, míg Michelisz Norbert ezt a tréninget is a nyolcadik pozícióban zárta.

 

Gilles Magnus nyitott az élen az első szabadedzésen Szocsiban, ráadásul a top négybe három Audi-pilóta fért be, azaza német márka kezdett a legerősebben az idény utolsó versenyhétvégéjén. Ami az időjárást illeti, bár némi csapadék már az első tréningen is megjelent Szocsiban, a második edzésen már teljesen nedves pályán gyakorolhatott a mezőny.

Hiányzott azonban a résztvevők közül Jordi Gené, aki fékhiba következtében kicsúszott és a gumifalnak csapódott az első tréningen, s mivel a 28-as számú autót szerelni kellett, a Zengő Motorsport spanyol pilótája nem tudott részt venni az újabb gyakorláson. Tiago Monteiro talán még nehezebb helyzetben volt, hiszen a portugál Hondájával már a nap elején probléma adódott, ráadásul Monteirónak emiatt az első edzés után a másodikat is ki kellett hagynia.

Ami az időeredményeket illeti, a bajnoki éllovas Yann Ehrlacher hamar az élre állt, és még néhány perccel a leintés előtt sem volt nála gyorsabb pilóta a pályán. Ekkor a magyarok közül Tassi Attila javított sokat, s egészen a hatodik pozícióba jött előre.

Nem sokkal az edzés vége előtt Michelisz is több hellyel feljebb lépett a köridőket rangsoroló listán, amelynek az első helyén Ehrlacher végzett. A francia mögött Mikel Azcona és Yvan Muller végzett, Michelisz ezt a gyakorlást is a nyolcadik pozícióban zárta. Tassi a tizedik, Boldizs Bence a 16. lett az idény utolsó szabadedzésén.

Folytatás 13 órakor az időmérővel!

WTCR
SZOCSI, 2. SZABADEDZÉS

1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 2:30.467
2. Mikel Azcona (spanyol, Zengő Motorsport) +0.021
3. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) +0.066
4. Néstor Girolami (argentin, Honda) +0.293
5. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) +0.474
...
8. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +0.728
...
10. Tassi Attila (magyar, Honda) +1.177
...
16. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver's Academy) +2.007

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik