WTCR: íme, Micheliszék új autójának a festése – képek

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.25. 13:43
null
Így néz ki Michelisz Norberték 2022-es Hyundai Elantrája (Fotók: Twitter/WTCR)
Hasonló színvilágú autóval, ám az egyik legnagyobb szponzora logói nélkül vág neki a túraautó-világkupa (WTCR) 2022-es idényének a Hyundaijal versenyző BRC-istálló. Az interneten nyomon követhető eseményen Michelisz Norbert és az új csapattársa leplezte le, hogyan is néz ki az új autójuk festése.

 

A WTCR-csapatoknál kevésbé megszokottak a nagyobb szabású események az új autók leleplezésekor, a BRC Racing azonban ezúttal a Facebook-oldalán közvetítette élőben, ahogyan a versenyzői, Michelisz Norbert és Mikel Azcona leleplezte a 2022-es autójuk festését az olaszországi Cherascóban.

Ami a pilótafelállást illeti, Michelisz immár az ötödik szezonját kezdheti meg a Hyundai és a BRC Racing színeiben, az istállót azonban idén hivatalosan BRC Hyundai N Squadra Corse-nak hívják. Az orosz–ukrán háború ugyanis hatással volt az olasz csapat támogatóira is, ennek következtében a Lukoil már nem névadó szponzora a BRC-istállónak.

 

Azok után, hogy Gabriele Tarquini az előző idény végén bejelentette a visszavonulását, biztossá vált, hogy Michelisz új csapattársat kap a 2022-es idényre. A Hyundai választása az előző két szezonban a Zengő Motorsportnál versenyző fiatal spanyol tehetségre, Mikel Azconára esett.

„Ez lesz az első szezonom a Hyundainál úgy, hogy én vagyok a tapasztaltabb versenyző, ami izgalmas a számomra, pedig korábban nem gyakran voltam ilyen helyzetben – mondta Michelisz. – Úgy érzem, jobb teljesítményre vagyok képes, amikor nagyobb felelősség és nyomás van rajtam. Gabriele nyilván hiányozni fog, de úgy gondolom, hogy Mikel az egyik legjobb TCR-pilóta. Bár az együttműködésünk csapattársakként még nagyon új, de biztos vagyok abban, hogy legalább annyira sikeres lesz, mint Gabriele esetében. Számomra a cél az lesz, hogy második alkalommal is elhódítsam a bajnoki címet. A Hyundai Elantra nagyon jó autó, ahogyan azt tavaly is láthattuk, szóval nincs okom kételkedni abban, hogy elérhetem a célomat.”

 

Miután az idénynyitónak az eredeti tervek szerint otthont adó csehországi Most kikerült a versenynaptárból, a WTCR 2022-es szezonja május 7–8-án veszi kezdetét Franciaországban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik