H. L.
2023.06.10 14:46 Frissítve: 2023.06.10 14:56

TCR World Tour: Michelisz Norbert pole-ban Olaszországban

Michelisz Norbert szerezte meg a pole pozíciót a TCR World Tour olaszországi hétvégéjének időmérőjén, így a magyar versenyző várhatja az élről a piros lámpák kialvását a vasárnapi első versenyen. Mellőle a csapattárs, Mikel Azcona indulhat, míg a harmadik rajkockát Thed Björk foglalhatja el.

 

 

Egy szabad hétvége után folytatódott a TCR World Tour idei kiírása, a mezőny Spa-Francorchamps után Vallelunga felé vette az irányt, ahol pénteken az első szabadedzéssel vette kezdetét a hétvégi program. A nyitányon  Rob Huff 1:40.524-es körrel zárt az élen, míg a BRC Hyundai N Squadra Corse-csapat magyar versenyzője, Michelisz Norbert 226 ezredes lemaradással az ötödik pozícióban érkezett. 

A második gyakorláson tovább folytatódott az Audi jó szereplése, amit jól jelzett, hogy pilótái foglaltak helyet az első négy helyen. A leggyorsabbnak Frédéric Vervisch bizonyult 1:40.093-as idővel, míg Michelisz közel egy másodperces hátránnyal végzett a hetedik pozícióban az időmérő előtt.

Az első próbálkozásokat követően Santiago Urrutia vezette a sort Néstor Girolami és Mikel Azcona előtt, Michelisz negyedikként érkezett, míg a hétvégén a harmadik Hyundait vezető Marco Butti a tizedik helyen állt a Q1-ben. A 20 perces szakasz végén újra benépesült az olaszországi pálya, és Michelisz ugrott az élre, aki onnantól már nem is engedte ki a kezei közül az első helyet, aminek révén kvalifikálta magát a mindent eldöntő Q2-be. 

A második szakasz elején is Michelisz volt a leggyorsabb, a magyar versenyzőt Thed Björk és Urrutia követte a top 3-ban, amit kevesebb mint egy tized választott el egymástól. Noha az utolsó pillanatokban többen is faragtak a legjobb idejükön, és egymást váltották a pilóták az élen, végül Michelisz szerezte meg a 15 pontot érő pole pozíciót! A magyar 15 ezreddel előzte meg a csapattársát, Azconát, majd Björk, Vervisch, Urrutia alkotta az első ötös sorát. 

A tizedik helyen Ma Csing-hua zárt, így a részben fordított rajtrácsos második futamon ő indulhat majd az élről. 

Michelisz az idei második rajtelsősége révén továbbra is vezeti az összetetettet. 

Folytatás vasárnap 11 óra 10 perckor az első versennyel. 

2023.06.03 06:42:45

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A német a hétvége eddigi valamennyi szakaszában a leggyorsabbnak bizonyult.

2023.02.10 23:11:48

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Jelenleg a Ferencváros és a válogatott sikerei tartják az ernyőt az egyébként még messze nem hatékony magyar modell fölé. A győzelmet nyilván nem kell megmagyarázni, s minket, szurkolókat ez érdekel igazán, de ha hosszabb távon nem szilárdul meg az alap, akkor prognosztizálható a ciklikusság: egyszer fent, egyszer lent.

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.