Salakmotor: Debrecenben küzdenek meg az Eb-szereplésért

Vágólapra másolva!
2022.05.04. 16:53
null
Magosi egyelőre Szegeden készül
Címkék
Igazi sztárparádéra számíthatnak mindazok, akik kilátogatnak a szombaton 16 órakor kezdődő salakmotoros egyéni Európa-bajnoki selejtezőre a Perényi Pál Salakmotor Stadionba – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján szerdán Debrecenben.

A viadalon 13 ország 16 vaspapucsosa küzd a továbbjutást jelentő, SEC (Speedway European Championship) Challenge-et érő első öt helyért. A mezőnyben főversenyzőként Magosi Norbert képviseli hazánkat.

Baráth Norbert, a kvalifikációt szervező egyesület, a SpeedWolf Debrecen ügyvezetője kiemelte, a nagy salakos nemzetek, úgymint Lengyelország, Dánia, Svédország, Nagy-Britannia, Csehország és Svédország a legjobbjait küldi Debrecenbe, illetve a lett Andzejs Lebedevs egyéni, míg a francia Dimitri Bergé páros Európa-bajnokként áll starthoz az erőpróbán. Ettől függetlenül a két legnagyobb sztár a lengyel Janusz Kolodziej és a dán Michael Jepsen Jensen, akik már Grand Prix-nagydíjat is nyertek korábban.

Az esemény hivatalos debreceni sajtótájékoztatóján nem tudott jelen lenni Magosi Norbert, aki otthonában, Szegeden szerelte be a frissen tuningolt blokkját a motorjába.

„A nagypénteki Húsvét Kupán egy szerencsétlen bukás következtében megütöttem a csípőmet, de ez a sérülés már a múlté. Úgy érzem, technikai téren szintén jól állok, az egyik szponzoromnak hála, van egy vadonatúj, illetve egy frissen felújított blokkom. Motorok terén nem lehet egy rossz szavam sem, viszont a megtett kilométerek tekintetében jócskán vannak elmaradásaim. Hiányoznak belőlem a versenyek, ettől függetlenül minden egyes alkalommal, amikor starthoz állok, a maximumot akarom kihozni magamból. Láttam a rajtlistát, már áttanulmányoztam a futamtáblát, amennyire lehet, felkészültem a versenyre. Nagyon erős a mezőny, szerintem a három lengyel, Janusz Kolodziej, Szymon Wozniak, Kacper Woryna, illetve a lett Andzejs Lebedevs és a dán Michael Jepsen Jensen a legesélyesebb a továbbjutást jelentő első öt helyre” – mondta a négyszeres egyéni magyar bajnok salakos.

A szombaton 16 órakor kezdődő versenyt megelőzően pénteken 15 órától edzést tartanak a résztvevőknek a debreceni Perényi Pál Salakmotor Stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik