NASCAR: Räikkönen a gumifalban zárta első futamát – VIDEÓ

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.22. 10:14
null
Kimi Räikkönen a gumifalban zárta első NASCAR-futamát (Fotó: Twitter)
Első NASCAR-futamán a táv felénél, a 44. körben egy ütközés után a gumifalban találta magát a Trackhouse korábbi Formula–1-es finn pilótája, Kimi Räikkönnen, akinek nem esett nagyobb baja, de autója annyira megsérült, hogy nem tudta folytatni a Watkins Glenen rendezett versenyt.

A Trackhouse 91-es számú gépének volánja mögött debütált a NASCAR-ban a 2007-es F1-es világbajnok Kimi Räikkönen, aki a hátrasorolások miatt a kvalifikáción megszerzett pozíciójához képest két hellyel előrébb, a 25. helyről kezdhette meg és nagyszerű versenyzéssel küzdötte fel magát a mezőnyben, egy ponton pedig a legjobb tízben rótta a köröket – írja az usaracing.hu.

Räikkönennek minden esélye megvolt rá, hogy kimagasló eredménnyel debütáljon első NASCAR-futamán, de a 44. körben Ross Chastain a javasoltnál közelebb került Austin Dillonhoz, amely a közelben lévő autók között láncreakciót indított. Ennek egyik kárvallottja a finn volt, aki ütközött a Team Hezeberg holland pilótájával, Loris Hezemansszal és a gumifalban találta magát.

Räikkönennek nem esett nagyobb baja, autója viszont annyira megsérült, hogy nem tudta folytatni a futamot és a 37. hellyel kellett beérnie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik