MotoGP: Rossi nem indít csapatot a MotoGP-ben jövőre

Vágólapra másolva!
2020.10.11. 10:15
null
Valentino Rossi 2021-ben még nem indít csapatot a királykategóriában (Fotó: DPPI)
A megszokottnál egy órával korábban, 13.00-kor rajtol a királykategória Francia Nagydíja, melynek egyik legnagyobb esélyese Fabio Quartararo, az első francia versenyző a sportág 72 éves történetében, aki úgy érkezett hazai futamára, hogy vezeti a premier kategória világbajnokságát.

Quartararo jelenleg nyolc ponttal vezeti a világbajnokságot, a vasárnapival együtt hat futammal a szezon vége előtt. A második helyen álló Joan Mirnek nehéz dolga lesz, hogy megtartsa jelenlegi pozícióját, a 14. helyről rajtolva, ráadásul a versenytempója sem meggyőző.

A tízpontos hátrányban lévő Maverick Vinalesnek akár még egy jó eredmény is összejöhet, ha fejben is sikerül odatennie magát a rajtnál és az első körökben, amit hajlamos túlizgulni és elrontani. Valószínűleg nem tesz jót az önbizalmának, hogy a reggeli bemelegítő edzésen elment alóla a motor a 10-es kanyarban, de lehet, hogy épp ez fogja feltüzelni a spanyolt a hideg Le Mans-i pályán.

Andrea Doviziosónak talán ez az utolsó esélye, hogy harcban maradjon a világbajnoki címért, ehhez több márkatársát és a yamahásokat is le kell gyűrnie.

Itt mindenki beszél angolul?

Érdekes statisztikai adatokat hívott elő Joe Roberts pole pozíciója a Francia Nagydíjon. Először is ő az elő amerikai versenyző, akinek háromszor is sikerült rajtelsőséget szereznie a világbajnokság valamely kategóriájában, Nicky Hayden 2005-ös sorozata óta.

Bármilyen furcsán is hangzik elsőre, nem Roberts az első amerikai azonban, aki megnyert egy Moto2-es időmérő edzést Le Mans-ban, éppen tíz éve Kenny Noyes is átélhette ez az érzést.

Roberts-nek ezúttal biztosan nem volt gondja a beszélgetéssel a parc fermében (persze csak megfelelő távolságtartás mellett...), maximum az eltérő akcentus miatt, hiszen mindenkinek az angol az anyanyelve.

Ha azt mondjuk, hogy nem gyakran fordul elő ilyen, akkor nem túloztunk, főleg ebben a felállásban.

Utoljára 1987-ben a jerezi 500-as időmérő után volt egy brit, egy ausztrál és egy amerikai az első három helyen, név szerint Eddie Lawson (a pole-ban), Wayne Gardner és Niall Mackenzie.

A futamot az ausztrál Gardner nyerte, akinek most a fia, Remy rajtolhat a harmadik helyről, míg a briteket Sam Lowes képviseli.

A Moto2-eseknél maradva, Jorge Martin hét és fél perccel a leintés előtt még az élen állt, de ekkor (szombaton már másodjára) eldobta a motort.

Ennek ellenére negyedikként zárta a napot Marco Bezzecchi és a sérült bokával motorozó Luca Marini előtt, akinek legnagyobb bajnoki ellenfele, Enea Bastianini a kilencedik helyről rajtol majd.

Kell egy csapat, de nem most

Hetek óta a spekulációk középpontjában áll, hogy mi lesz az Avintia/Esponsorama csapattal 2021- ben. Az utóbbi napokban egyre több jel utalt arra, hogy Valentino Rossi és a VR46 csoport lecsap a lehetőségre, hogy már jövőre saját alakulatot indítson a MotoGP-ben, de ezt a Doctor maga cáfolta szombaton. De akkor mi lesz Luca Marini királykategóriába való fellépésével?

Munkatársunk erről is beszél az alábbi videóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik