Autósport: Kvjat nem írta alá az FIA előírásait, kihagyja a WEC-idényt

Vágólapra másolva!
2022.03.07. 17:52
null
Az idei évet is versenyzés nélkül tölti az orosz (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a múlt héten a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) úgy döntött, hogy az orosz-ukrán háború miatt az orosz és a fehérorosz csapatok nem vehetnek részt az általa szervezett sorozatokban, de bizonyos feltételek teljesítése esetén a versenyzők semlegesként ott lehetnek a versenyeken. Egybehangzó sajtóértesülések szerint a hosszútávú autós gyorsasági világbajnokságon (WEC) szereplő korábbi F1-es versenyző Danyiil Kvjat azonban nem írta alá az FIA vonatkozó előírásait.

A korábbi Formula–1-es autóversenyző, az orosz Danyiil Kvjat már az FIA döntése előtt felszólalt az orosz sportolók büntetése ellen, mondván, az nem sportszerű, ám ettől függetlenül, nagyon úgy néz ki, hogy versenyzés nélkül tölti az idei évet.

Az f1i.com híroldal szerint ugyanis az orosz versenyző a pénteki határidőig nem írta alá az FIA orosz és fehérorosz sportolókra vonatkozó előírásait, így nem szerepelhet a WEC idei bajnoki idényében sem.

Az orosz versenyző tavaly még az Alpine F1-es csapatának tesztpilótája volt, ám február közepén aláírt az orosz G-Drive Racing csapatához, amely a hosszútávú autós gyorsasági világbajnokság LMP 2-es géposztályában szerepelt – volna, ha az FIA nem tiltja meg az orosz csapatok részvételét és az istálló vállalta volna a nemzetközi szövetség előírásainak betartását.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik