Asztalitenisz: Szudinak nem sikerült kvótát szereznie, de maradt még egy utolsó esély

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 15:54
null
Szudi Ádám ugyan az elődöntőben kikapott, az esti bronzmeccsen még megszerezheti a kvótát (Fotó: ETTU)
Szarajevóban, az egyéni európai selejtező utolsó napján az olimpiai kvótáért zajló ki-ki meccsen Szudi Ádám négy játszmában kikapott a moldáv Vladislav Ursutól, az esti programban a szlovák-kínai Yang Wang ellen még megküzdhet az utolsó kvótáért.

Szudi Ádámnak van már olimpiai rutinja, 2021-ben Pergel Szandrával az oldalán ott volt a vegyes párosok mezőnyében, egyesben azonban eddig még nem állhatott asztalhoz olimpián – a szarajevói egyéni európai selejtező utolsó napján azért küzdött, hogy ezt az álmát is kipipálhassa. A vasárnap délelőtti programban a második egyenes kieséses tábla negyeddöntőjében nagy küzdelemben 4:3-ra legyőzte a belga Martin Allegrót, ezzel jogot szerzett, hogy az elődöntőben ki-ki meccset vívjon az olimpiai részvételért. Ellenfele a Szudihoz hasonlóan ugyancsak meglepetésembernek számító Vladislav Ursu volt – a magyar játékos a 23. a moldáv pedig a 27. kiemelt helyről jutott el Párizs kapujáig. Az első játszmában fej-fej mellett haladtak, a szett végén azonban a balkezes Ursunak voltak jobb megoldásai. A moldáv játékos lendületet kapott, Szudi pedig hiába próbálkozott, nem találta az egyre meggyőzőbben játszó Ursu játékának az ellenszerét, s végül négy játszmában vereséget szenvedett. Ez az esély tehát elszállt, de van még egy utolsó sansz: az elődöntő két vesztese este megmérkőzhet a Szarajevóban kiosztható utolsó kvótáért, azon a meccsen Szudi ellenfele a szlovák-kínai Yang Wang lesz.

Sajnos ezen a meccsen nem volt esély, jobb volt az ellenfél – mondta a férfiak szövetségi kapitánya, Lindner Ádám. – Ursu a világranglistán nincs igazán jó helyen, de csak azért, mert nincs elég pénz, hogy rendszeresen utazhasson a versenyekre, a tudása alapján jóval előrébb lenne a helye, nagyon jó játékos. Lengyelországban légióskodik, az ottani bajnokságban is a legjobbak között van.”

EGYÉNI EURÓPAI OLIMPIAI SELEJTEZŐ, SZARAJEVÓ
Férfiak. 2. tábla. Elődöntő:
Ursu (moldáv)–Szudi Ádám 4:0 (9, 7, 4, 4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik