Vég Zsombor és Sipőcz Richárd is búcsúzott a cselgáncs-vb-n

Vágólapra másolva!
2024.05.23. 10:42
Vég Zsombor kiesett a dzsúdó-vb-n (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A 100 kilogrammos Vég Zsombor és +100 kilogrammos Sipőcz Richárd egy-egy vesztes meccsel búcsúzott csütörtökön az Abu-Dzabiban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A Ceglédi VSE versenyzője, Vég Zsombor – aki negyedik vb-jén szerepel – a 64 között a japán Arai Dotával kezdett, akitől kikapott eddigi egyetlen találkozójukon. A 19 éves ellenfél junior-világbajnok, a World Touron pedig három érmet gyűjtött eddig.

A második csata akciódús és színvonalas küzdelmet hozott, két percnél a szintén három WT-éremnél tartó magyar hanyatt vedődve földre vitte a japánt, és máris vazarival vezetett. Ennek azonban nem örülhetett sokáig, mert a rivális tíz másodpercig le tudta szorítani őt, és vazarival kiegyenlített. A mérkőzés 49 másodperccel az alapidő vége előtt dőlt el, amikor Arai újabb leszorításából a 22 éves magyar már nem tudott kiszabadulni, így kikapott, és helyezetlenül zárt.

Vég jelenleg a kontinentális kvótát érő 23. helyen áll a világranglistán, így egyelőre nem biztos az olimpiai részvétele.

A Széchenyi Egyetem SE versenyzője, Sipőcz Richárd a 32 között a holland Jelle Snippével kezdett, akitől kikapott eddigi egyetlen találkozójukon. A 25 éves ellenfél legnagyobb sikere a tavalyi Eb-n nyert bronzérem volt. A második csatában a három World Tour-éremnél tartó magyar – aki korosztályos szinten minden világversenyt megnyert – nem talált fogást riválisán, aki két perc elteltével leszorítást kezdeményezett. A 23 éves Sipőcz nem tudott kiszabadulni, így Snippe ipponnal nyert, ő pedig helyezetlenül zárta negyedik vb-jét.    

Sipőcz a súlycsoport világranglistájának 35-ödikjeként nem áll kvótás helyen.

A kilencfős magyar válogatott az 52 kilós Pupp Réka révén egy ötödik hellyel fejezte be az Egyesült Arab Emírségekben zajló vb egyéni küzdelmeit. A világbajnokság pénteki záró napján a vegyes csapatversenyre kerül sor, melyben a mieink a 16 között Mongóliával szállnak szembe. A párharc győztesére Grúzia vár.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik