Öttusa: Guzi Blanka hetedik lett a világkupadöntőn

Vágólapra másolva!
2024.05.25. 11:27
Guzi Blanka (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Guzi Blanka a hetedik, Gulyás Michelle a 14. helyen végzett az öttusázók ankarai világkupadöntőjében.

A vk-sorozat négy állomásból állt: Kairóban, Ankarában, Budapesten, végül Szófiában rendeztek versenyt, az ezeken elért eredmények alapján lehetett részvételi jogot szerezni a fináléra, amelyre visszatért a két 36 fős mezőny a török fővárosba. 

A nőknél a Szófiában győztes Guzi és a Kairóban aranyérmes Gulyás mellett Bauer Blanka képviselte a magyar színeket. A szerdai körvívásban Gulyás 16 ellenfelét győzte le és 19-től kapott ki, Guzi 13/22-vel, Bauer 10/25-tel zárt. Előbbi kettő csütörtökön kiharcolta a 18-as döntőbe kerülést, Bauernek azonban ez nem jött össze, mert a lovaglásban pont nélkül maradt. A vk-döntőben már az elődöntőben is megrendezik a lovasszámot.

A szombati finálét Gulyás holtversenyben a 13., Guzi a 18. helyről kezdte meg. Előbbi hibátlanul ment végig a pályán, utóbbi lova egy akadályt vert le, így hét pontot vesztett a kiinduló háromszázból. A bónuszvívásban Gulyás egy ellenfelét legyőzve két pluszpontot szerzett, Guzi nem tudott javítani a helyzetén. A 200 méteres úszásban Gulyás 2:14.02 perccel a második legjobb eredményt érte el, ezzel összetettben már a hetedik helyen állt. A négy lövészettel megszakított 5x600 méteres futás rajtjánál 15 másodperc volt a hátránya az akkor harmadik egyiptomi Szalma Abdelmakszuddal szemben. Guzi, aki 2:16.97-tel hatodik volt úszásban, a 17. helyen állt, de a kombinált szám neki sikerült jobban, fokozatosan zárkózott fel, a harmadik lövészet után megelőzte Gulyást, végül a hetedik helyen ért célba úgy, hogy 11:09.10 perccel az övé volt a legjobb eredmény az összetett számban és csak kilenc másodpercre volt a dobogótól. Gulyás a táv második felében csúszott vissza, a kombinált számban 12:16.80-nal a 15. időt érte el. Győzött a litván Gintare Venckauskaite.

A férfiak döntőjét délután rendezik, a 18-as mezőnyben ott lesz Bőhm Csaba és Szép Balázs.

Az olimpiai kvalifikációs ranglistába a vk-döntőn elért eredmények is beleszámítanak. Párizsi kvótával egyelőre Gulyás és Bőhm rendelkezik a magyarok közül. Közvetlen kvalifikációt még a június 9. és 16. között sorra kerülő csengcsoui világbajnokságon lehet kiharcolni – ehhez az első három között kell végezni –, végül az ötkarikás mezőnyöket a június 17-i kvalifikációs ranglistáról tölti majd fel a nemzetközi szövetség.
    
ÖTTUSA VILÁGKUPADÖNTŐ, ANKARA
NŐK
1. Gintare Venckauskaite (litván) 1422 pont
2. Marija Gnedcsik (fehérorosz) 1405 pont
3. Ilke Özyüksel (török) 1400 pont

7. Guzi Blanka 1391 pont

14. Gulyás Michelle 1353 pont

    

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik