Öttusa: Bereczki Richárd folytathatja az ankarai világkupaversenyt a férfiaknál

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2024.04.17. 22:01
Bereczki Richárd (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Az idény második világkupaversenye szerdán a férfiak selejtezőjével és a női elődöntősök körvívásával folytatódott – Bereczki Richárd továbbjutott, a többi magyar versenyző viszont búcsúzott

A KAIRÓI VIADAL KILENCEDIKJE, Bereczki Richárd az egyetlen magyar elődöntőse az ankarai világkupaversenynek – szerdán 94 férfiinduló versenyzett három csoportban az egyenként tizenkét továbbjutó helyért. Az Európa-bajnok Bereczki az A-csoportban a 11. helyen, tizenkét másodperccel az első kieső előtt végzett, míg Koleszár Mihály az egyiptomi vk után sajnos ezúttal sincs ott a 36 között, a 21. helyen búcsúzott. A C-csoportban Demeter Bence a 16., Tamás József a 17. helyen végzett – Tamás a nyolcadik helyen kezdte a kombinált számot, három lövészet után is volt esélye az elődöntőre, ám az utolsó sorozat rosszul sikerült, és visszaesett.

„Koleszár Mihály gyengén vívott, a későbbiekben pedig nem tudott annyit javítani, hogy bejusson. Sajnos Kairóban is kiesett, az ebből fakadó teljesítménykényszer, a mindenáron bizonyítani akarás most rányomta a bélyegét a versenyére – mondta lapunknak Martinek János szövetségi kapitány. – Bereczki Richárd végül továbbjutott, de ő is veszélyben volt, a kombinált számban az utolsó lövősorozatig egészen jó helyzetben volt, azt követően viszont tizenkettedikként futott, nem lazíthatott a végéig. Demeter Bence és Tamás József is rosszul zárta a vívást, aztán Józsi nyolcadikként, Bence huszadikként rajtolt a laser runban. Józsi három sorozat után jól állt, viszont az utolsó lövészetét elrontotta, és visszaesett Bence elé, aki végül megelőzte. Ők most nem jutottak tovább.”

Két női versenyzőnk pástra lépett az elődöntőben, Bauer Blanka 13–22-vel, Erdős Rita 11–24-gyel zárta a rangsoroló vívást. „Ezzel egyelőre a mezőny végén vannak, de a fizikai számokban mindketten erősek, jó esélyük van a fináléba jutásra. Nehéz a feladat, de nem megoldhatatlan” – tette hozzá a kapitány.

Csütörtökön folytatódik a női elődöntő, és a férfi elődöntősök is letudják a körvívást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik