A sportállamtitkárság összefogott a beteg gyermekekért a sportakadémiákkal

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.12.21. 18:40
A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és az államilag elismert sportakadémiák idén is megszervezte közös adománygyűjtő akcióját, amelynek kedvezményezettje ezúttal a Bethesda Gyermekkórház volt – áll a sportállamtitkárság közleményében. 

 

 

Az akadémiák által felajánlott ajándékokat dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Dr. Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese és Szalai Ádám, a Labdarúgó Módszertani Központ szakmai és képzési tanácsadója személyesen adta át az egészségügyi intézményben kezelt gyerekeknek.

„Példamutató az a fajta összefogás, amely a magyar sportéletet jellemzi. Számos alkalommal bebizonyosodott már, hogy a hazai sportszervezetek, sportolók mindig boldogan állnak be egy-egy jó ügy mögé, és ez most sem volt másképp. Büszke vagyok rá, hogy idén is több mint harminc sportakadémia csatlakozott országszerte az adománygyűjtéshez” – mondta el dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

„A Bethesda Gyermekkórház évente több tízezer beteg gyereket lát el. Az ott dolgozó orvosok, nővérek nem csak a szakma szerint végzik elismerően a munkájukat, de az érintett családok szerint is, ami úgy gondolom, legalább olyan fontos. A magas színvonalú ellátás mellett, reményt és kedvességet adnak a kórházban kezelt kis betegeknek és szüleiknek”
– fogalmazott a támogatott intézmény kapcsán.

A Bethesda Gyermekkórházban jelenleg is sok olyan gyermek fekszik a sebészeti, égéssebészeti osztályon az egész országból, akiknek a mozgás öröme most nem adatik meg. A sportolók jelenléte, bátorító szavai, és a bőséges ajándékcsomagok reményt adtak a gyógyulóknak.

 

Dr. Velkey György János, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója hálásan köszöntötte a vendégeket és kiemelte:

„A karácsony a pihenésről, az ünnepről szól, mi azért dolgozunk az ünnepek alatt is folyamatosan, hogy az ilyenkor felmerülő váratlan helyzetekben nyújtsunk segítséget a beteg, sérült gyermekeknek.”

„Édesapaként és korábbi élsportolóként is fontosnak tartottam, hogy részt vegyek ebben a kezdeményezésben. Megható volt látni a gyerekek arcán az őszinte meglepődést és örömöt, amikor megjelentünk a kórtermek ajtajában az ajándékokkal. Remélem, szebbé tudtuk varázsolni a napjukat” – fogalmazott Dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó.

 

„Mindig felemelő érzés, ha az ember segíthet és fontosnak tartom a jótékonykodást. Példamutató és tiszteletre méltó az az erő és kitartás, amelyet a beteg gyermekek és családjaik tanúsítanak, kiváltképp így az ünnepekhez közeledve. Olyan tapasztalatokkal, élményekkel távoztunk a kórházból, amelyek egy életen át velünk maradnak” – tette hozzá Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya.

A jótékonysági kezdeményezést még 2020-ban indította el a sportállamtitkárság, a sikere pedig azóta is töretlen. Az idei évben 28 államilag elismert sportakadémia és három régiós alközpont csatlakozott az akcióhoz, amelynek során a sportruházaton és a sporteszközökön túl játékokat, könyveket és édességet is gyűjtöttek a gyermekek részére.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik