Párizs 2024: a tahiti lakosság a kisebb közvetítőtoronyból sem kér

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.11.27. 14:13
A párizsi olimpia hullámlovas-versenyeinek otthont adó tahiti falu lakossága egy kisebb közvetítőtorony felállítását sem támogatja.

A Francia Polinézia legnagyobb szigetén található Teahupo'o településen egy 14 méter magas, háromszintes, fémszerkezetű torony megépítése szerepelt az eredeti tervekben, amely a zsűrit, az operatőröket és a nézőket – összesen mintegy 40 embert – szolgálná. Ehhez 800 méternyi kábelcsatorna is társul. A helyiek és a sportolók petíciót hoztak létre, melyet már több mint 100 ezren írták alá, mivel szerintük a beruházás veszélyezteti a korallzátonyt.

Eddig is voltak ott nagy versenyek, azonban akkor ideiglenes fatornyokat emeltek. A tiltakozók szerint egy másik helyi településen kellene megrendezni az ötkarikás hullámlovaglást, ahol megfelelő infrastruktúra áll rendelkezésre. A szervezők viszont két hete közölték, nincs esély arra, hogy módosítsák a hullámlovaglás helyszínét, és bejelentették, hogy kisebb és könnyebb tornyot építenek.

Teahupo'o lakossága azonban ezt az ajánlatot is elfogadhatatlannak minősítette, mivel szerintük a módosított építmény is helyrehozhatatlan környezeti károkat okozna. Hozzátették, hogy Emmanuel Macron francia elnökhöz fordulnak panaszukkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik