Torna-vb: sorozatban hetedszer nyert az amerikai női csapat

Vágólapra másolva!
2023.10.04. 22:36
null
Sorozatban hetedjére bajnok az amerikai női csapat (Fotó: AFP)
A címvédő amerikai válogatott nyerte meg a női csapatversenyt az antwerpeni torna-világbajnokságon szerdán, Simone Biles huszadik vb-címét szerezte.

 

Az olimpiai ezüstérmes együttes már a vasárnapi-hétfői selejtezőben is a legjobb volt, és sorozatban hetedszer végzett az élen. A 26 esztendős, négyszeres olimpiai bajnok Bilesnak ez volt a huszadik vb-aranya, és érdekesség, hogy az első kettőt, még 2013-ban ugyancsak Antwerpenben gyűjtötte be. Ezeken túl van még 3-3 ezüst- és bronzérme vb-kről, így a mostani a 26. dobogós helyezése.

Meglepetésre a brazilok végeztek a második, a franciák pedig a harmadik helyen. A tavalyi vb-második, 2021-es olimpiai harmadik britek végül hatodikként zártak.

A Székely Zója, Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge, Szilágyi Nikolett összeállítású magyar csapat a selejtezőben a 15. helyen végzett.

Az antwerpeni vb-n csütörtökön lesz magyar érdekeltségű verseny, akkor rendezik a férfi egyéni összetett finálét Mészáros Krisztoferrel. A pénteki női összetett döntőre Czifra Bettina Lili a harmadik, Székely Zója a negyedik számú tartalék, Bácskay Csenge pedig az ugrás szombati döntőjére második számú tartalék.

TORNA-VB
Női csapatverseny

1. Egyesült Államok (Shilese Jones, Joscelyn Roberson, Simone Biles, Leanne Wong, Skye Blakely) 167,729 pont
2. Brazília (Lorrane Oliveira, Flavia Saraiva, Rebeca Andrade, Jade Barbosa, Julia Soares) 165,530
3. Franciaország (Marina Boyer, Morgane Osyssek-Reimer, Melanie de Jesus dos Santos, Coline Devillard, Lorette Charpy) 164,064
...15. (a selejtező alapján) MAGYARORSZÁG (Székely Zója, Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge, Szilágyi Nikolett)

Kedden rendezték
Férfi csapatverseny

1. Japán (Csiba Kenta, Hasimoto Daiki, Minami Kazuki, Kaja Kazuma, Paul Juda, Szugimoto Kaito) 255,594 pont
2. Kína (Lin Csao-pan, Szun Vej, Szu Vej-tö, Liu Jang, Jo Hao) 253,794
3. Egyesült Államok (Yul Moldauer, Frederick Richard, Asher Hong, Khoi Young) 252,428
...20. (a selejtező alapján) MAGYARORSZÁG (Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Balázs Krisztián, Molnár Botond, Kiss Balázs)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik