Asztalitenisz csapat Eb: a svéd férficsapat 21 év után visszaült Európa trónjára

Vágólapra másolva!
2023.09.17. 20:43
null
A svéd férfiválogatott hazai pályán ünnepelhette története 15. Európa-bajnoki aranyérmét (Fotó: ETTU)
A malmői kontinenstorna utolsó mérkőzésén a házigazda svéd férficsapat a döntőben 3:1-re legyőzte a címvédő Németországot, ezzel története 15. Eb-aranyérmét ünnepelhette.


A svédek megcsinálták, amiért ezt az egész Európa-bajnokságot megrendezték: férficsapatuk a döntőben a németeket 3:1-re legyőzve megszerezte az aranyérmet. Ahhoz képest, hogy kisebb hullámvölgyeket leszámítva folyamatosan a kontinens elitjéhez tartoznak, s hogy a versenyszám összesített éremtábláját a torna előtt 14 aranyéremmel toronymagasan vezették – az őket követő németek kilenc első helynél járnak – legutóbb 2002-ben, tehát 21 évvel ezelőtt állhattak fel a dobogó tetejére. Most viszont a valóban zseniális Truls Moregärdhdal az élén ismét olyan generációjuk van a skandinávoknak, amely megérett arra, hogy elfoglalja Európa trónját, s mivel fiatal játékosokról van szó, minden esélyük megvan rá, hogy jó ideig ott is maradjanak.

A hazaiak egy mérkőzés kivételével tulajdonképpen nagyobb gond nélkül lépdeltek előre, a dobogó tetejéig vezető út legrázósabb pillanata kétségkívül a mieink elleni negyeddöntő volt. Emlékezhetünk a svédek úgy nyertek vérrel-verítékkel 3:2-re, hogy a mindent eldöntő ötödik mérkőzés ötödik játszmájában Majoros Bencének három meccslabdája is volt Kristian Karlsson ellen, vagyis a svédek háromszor is egy pontra voltak a kieséstől, attól, hogy hazai pályán érem nélkül maradjanak – ezek után az elődöntőben a franciákat, a döntőben a németeket is elintézték.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, MALMÖ
Férfiak. Döntő

Svédország–Németország3:1

A VÉGEREDMÉNY
1. Svédország (Mattias Falck, Anton Källberg, Kristian Karlsson, Truls Möregärdh, Jon Persson)
2. Németország (Timo Boll, Benedikt Duda, Cedric Meissner, Kay Stumper, Ricardo Walther)
3. Franciaország (Can Akkuzu, Alexis Lebrun, Felix Lebrun, Jules Rolland) és Portugália (Tiago Apolonia, Marcos Freitas, Joao Geraldo, Joao Monteiro)

5–8. Magyarország (Ecseki Nándor, Lakatos Tamás, Majoros Bence, Szudi Ádám.Szövetségi kapitány:Muskó Péter)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik