EJ, légpisztoly: messze volt az éremmérkőzés a vegyescsapatnak

Vágólapra másolva!
2023.06.23. 13:00
null
Major Veronika és Tátra-Fejes Miklós párosa lemarad az éremmérkőzésekről (Fotó: Földi Imre)
Egyik magyar egység sem lőhetett éremért a légpisztoly vegyescsapat számban az Európai Játékok Wroclawban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő versenyének pénteki versenynapján.

A 10 méteres versenyben 28 duó indult, melyek két csoportban lőtték le az alapversenyt.

Az elsőben Tátrai-Fejes Miklós és Major Veronika párosa lépett lőállásba. A két sportoló csütörtökön egyaránt visszafogottan lőtt az egyéni számban, és ugyan ezúttal mindketten pontosabban céloztak, 573 körös összteljesítményükkel (Major 288 kör, Tátrai-Fejes 285 kör) a hatodik helyen álltak a verseny félidejében, így már akkor biztos volt, hogy az arany- és a bronzmeccsen sem lesznek érdekeltek.

A második csoportban lőtt Bartók Csaba és Sike Renáta. A kettősnek eleve nem lehettek komoly reményeik, mivel Bartók gyorstüzelő pisztolyos. A páros végül 555 körrel (Sike 285, Bartók 270) a 28. lett.

Pénteken légpuskásban egyéni versenyeket rendeznek a Krakkótól 300 kilométerre fekvő wroclawi lőtéren. A férfiaknál Péni István és Pekler Zalán, a nőknél Mészáros Eszter és Dénes Eszter száll versenybe az egy-egy párizsi kvótáért.

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs és Patai Gergely tudósítja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik