Öttusa Eb: kilencedik hely az utolsó napon, 2. hely az éremtáblán

Vágólapra másolva!
2022.09.19. 17:04
null
A magyar váltó kilencedik lett (Fotó: Dömötör Csaba)
A kilencedik helyen végzett a Réti Kamilla, Tamás József páros vegyes váltóban a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság utolsó napján.

A hétfői program a körvívással kezdődött a tíz duónak. A mieink 23 győzelemmel és 13 vereséggel a második helyen végeztek a németek mögött. Utóbbiak azonban a második szám előtt kiszálltak a versenyből, mert a melegítő területen Janine Kohlmann kézsérülést szenvedett, így a német kettős nem is lovagolt a pályára.

A hazai páros nem szerepelt jól a lovaglásban, a lehetséges 300-ból csak 261 pontot szerzett, mert előbb Réti lova vert le egy akadályt, majd Tamásnak is volt akadályverése, és emellé jött még két kitörés.

Következett a bónuszvívás, melyben a mieink az utolsó ütközetben kikaptak az ukránoktól, így nem szereztek plusz pontot.

A 2x100 méteres úszás előtt a hazai páros ötödik volt, a medencében 2:06.64 perccel a hetedik időt érte el, de összesítésben megőrizte pozícióját.

A versenynap és az egész Eb zárásaként az utolsó kombinált számra került sor, melyben a váltótagoknak egyenként két lövészettel megszakítva 3x600 métert kellett futniuk. A magyaroknak nem sikerültek a lövősorozatok, sok időt töltöttek az állásban, emiatt visszacsúsztak a mezőny végére. A hazai kettős a lövészetes futásban 13:49.27 perccel a kilencedik eredményt érte el.

Győztek a britek, őket az olaszok és a franciák követték.

Két első, két második és egy harmadik hellyel másodikként végzett a magyar válogatott az Európa-bajnokság éremtábláján. Győzött a férfiak versenyében Bereczki Richárd és a Bereczki Richárd, Szép Balázs, Demeter Bence összeállítású csapat. Második lett Szép Balázs, illetve a Gulyás Michelle, Simon Sarolta, Barta Luca alkotta női együttes, míg harmadikként zárt egyéniben Gulyás Michelle.

ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZÉKESFEHÉRVÁR

Vegyes váltó
Európa-bajnok:
Nagy-Britannia (Kate French, Myles Pillage) 1360 pont
2. Olaszország (Alessandra Frezza, Matteo Cicinelli) 1352 pont
3. Franciaország (Marie Oteiza, Ugo Fleurot) 1348 pont

9. Magyarország (Réti Kamilla, Tamás József) 1269 pont

AZ ÖTTUSA EB ÉREMTÁBLÁZATA
ARANY
EZÜST
BRONZ
1. Nagy-Britannia31
2. MAGYARORSZÁG
221
3. Csehország
12
4. Litvánia
1 1
5. Lengyelország
2
6. Franciaország

12
7. Olaszország
1
8. Ukrajna
1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik