Padel: az argentin világelsők győztek Szentendrén

Vágólapra másolva!
2022.06.20. 22:56
null
Argentin siker Szentendrén, középen a győztes argentin páros tagjai (Fotó: MAPASZ)<br />
Címkék
Az ATP Padel Tour világbajnoki sorozatának szentendrei állomásán a Maximiliano Arce Simon, Franco Dal Bianco argentin páros diadalmaskodott a férfiak mezőnyében. A női verseny Cristina Carascosa és Patricia Martinez Fortun sikerét hozta – derül ki a sportági szövetség sajtóközleményéből.

 

A világbajnoki sorozat hazai állomásának, a június 13. és 19. között megrendezett ATP Hungarian Opennek a világszínvonalú Padel Club Bravos adott otthont Szentendrén, ahová a szervező Magyar Padelszövetség (MAPASZ) híradása szerint több ezren látogattak el a torna ideje alatt.

A 110 ezer euró összdíjazású versenyen közel kétszázan indultak, köztük a top húsz nemzetközi padelsztár is. A férfiversenyt a Maximiliano Arce Simon, Franco Dal Bianco argentin páros nyerte meg, három szettben, 4:6, 6:1, 6:1-re legyőzve a szintén argentin Maximiliano Sánchez Blascót és Juan Ignacio de Pascualt. A nőknél a spanyol Cristina Carascosa és párja, Patricia Martinez Fortun 6:3, 6:4-re nyert a svéd Baharak Soleymani, Ajla Behram duó ellen.

„Büszkék vagyunk rá, hogy ismét vendégül láthattuk a nemzetközi padel elitet Magyarországon. Két világverseny sikeres lebonyolítása már bizonyíték arra, hogy számítanak velünk a sportban és számítanak a hazai padel dinamikus fejlődésére, mint ahogy ez világszerte tapasztalható is” – mondta Kerekes Péter, a Magyar Padelszövetség elnöke.

„Boldog vagyok, hogy nemcsak a versenyzők méltatták a helyszínt, sikerült nekik profi helyszínt és jó versenyt biztosítani, hanem több száz néző is megtisztelt minket a figyelmével négy nap alatt. Remélem, sok új barátot szereztünk a sportnak, akik lejönnek hozzánk játszani” – tette hozzá Fischer Péter, a Padel Club Bravos vezetője.

MI AZ A PADEL?

A tenisz és a fallabda legjobb tulajdonságait ötvöző, mexikói gyökerű sportág a legdinamikusabban fejlődő ütősportok egyike, amelyet már tizenötmillió ember játssza világszerte, több mint ötven országban. A közösségi ütőjáték hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a padel játékosok becsült száma háromezer, közülük hatszáz regisztrált versenyző, a világranglistán pedig tizenkét magyar van. A sportág a hazai sztárok körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, így a világbajnokság hazai fordulójának beharangozásaként Sebestyén Balázs televíziós és rádiós személyiség, és Gianni Annoni, gasztroszakértő és televíziós műsorvezető játszott baráti padelmeccset.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik