Asztalitenisz: Kosiba Dániel lemondta a válogatottságot

SZ.M. SZ.M.SZ.M. SZ.M.
Vágólapra másolva!
2017.04.07. 12:04
Vihar a fontos Eb-pótselejtezőre és a májusi világbajnokságra készülő férfi válogatott háza táján: Kosiba Dániel a továbbiakban nem kíván együtt dolgozni Aranyosi Péter szövetségi kapitánnyal.

Aranyosi Péter, a férfi válogatott szövetségi kapitánya és a világranglistán jelenleg a 158. helyen álló – amivel egyébként a már kimenőfélben lévő, 39 éves Pattantyús Ádámot leszámítva a legjobb magyar játékosnak számít – Kosiba Dániel között megromlott a viszony, aminek a vége szakítás lett: a Svédországban légióskodó 25 éves asztaliteniszező lemondta a válogatottságot.Aranyosi Péter, a férfi válogatott szövetségi kapitánya és a világranglistán jelenleg a 158. helyen álló – amivel egyébként a már kimenőfélben lévő, 39 éves Pattantyús Ádámot leszámítva a legjobb magyar játékosnak számít – Kosiba Dániel között megromlott a viszony, aminek a vége szakítás lett: a Svédországban légióskodó 25 éves asztaliteniszező lemondta a válogatottságot.

„Valóban írt egy levelet, amelyben ezt közölte az elnökséggel – mondta Aranyosi. – Korábban telefonon beszéltünk, s közöltem vele, hogy miután mostanában sokat sérült, májusban inkább pihenjen, a világbajnokságon nem számítok rá. Bizonyára ezen sértődött meg. Nem gondolom, hogy neki alanyi jogon járna a vébészereplés. Különösen úgy, hogy volt, amikor cserben hagyta a csapatot: a március elejei országos bajnokság előtt kértem, ne induljon három számban, nehogy valami gond legyen, de ő végigjátszotta a versenyt, majd másnap közölte, sérülés miatt nem tudja vállalni a dánok elleni Európa-bajnoki selejtezőt, ám érdekes módon egy nappal később Svédországban már asztalhoz állt…”

„Sajnálom, hogy így alakult, különösen azért, mert úgy terveztem, hétfőn, a fehéroroszok elleni Eb pótselejtezőn lehetőséget adok neki, s ha ott jó teljesítményt nyújt, beférhetett volna a világbajnoki csapatba. Bár jobban örülnék, ha a velem kapcsolatos esetleges gondjait velem és nem másokkal beszélné meg. A részemről nincs harag, remélem, csak elhamarkodott döntésről van szó, s ha úgy gondolja, a továbbiakban is számítok rá.”

Kosibáról érdemes tudni, hogy a 2010-es moszkvai csapat-világbajnokság óta – ott bravúros játékkal a legjobb nyolc között végzett a magyar együttes – minden világversenyen biztos csapattag volt, így hét év után a düsseldorfi lesz az első vb, amelyen nem áll asztalhoz.

„Több minden nem úgy történt, ahogy arra a szövetségi kapitány emlékszik – reagált Kosiba. – Az országos bajnokság férfi egyes döntőjének második szettjében valóban megsérültem, másnap dr. Pavlik Attila, a válogatott orvosa kijelentette, nem játszhatok, ezért mondtam le a dánok elleni meccset. Való igaz, Svédországban asztalhoz álltam, ám abban nem volt köszönet. Mivel csak hárman voltunk a csapatban, vállalnom kellett a játékot, hogy ne kapjunk büntetést, de csak kínlódtam, ki is kaptam.”

„A kapitány még januárban a svédországi edzőimmel arról beszélt, hogy a világranglistás helyezésem miatt minél több versenyen kellene szerepelnem, ehhez képest pont a dupla szorzójú vébén nem indít… Azt sem értem, ha az év talán legfontosabb válogatott meccsén, a fehéroroszok elleni Eb-pótselejtezőn – amikor eldől, hogy a kontinensbajnokságon az első vagy a másodosztályba sorolnak-e bennünket – számítana rám, miért nem vagyok alkalmas arra, hogy a vébén képviseljem Magyarországot. Nem hiszek abban, hogy lehetőséget kaptam volna a düsseldorfi szereplésre. A jelen helyzetben nem dönthettem másként, mint úgy, hogy amíg Aranyosi Péter a szövetségi kapitány, nem szeretnék válogatott lenni, de ha más veszi át a helyét és igényt tart rám, szívesen megyek ismét.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik