Diáksport: közös futás élsportolókkal a Magyar Diáksport Napján

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.10.03. 13:30
Címkék
Több mint 800 iskola mintegy 200 ezer diákja kapcsolódik be a Magyar Diáksport Napja rendezvényeibe és tölt két órát mozgással pénteken.
A már nyolcadik alkalommal sorra kerülő eseménysorozat egyik állomásán, a budapesti Petőfi Sándor Gimnáziumban megjelent az esemény fővédnöke, az iskola egykori diákja, Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok vívó, Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázó, a Magyar Diáksportszövetség (MDSZ) elnöke, valamint Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó, Csonka András színművész – szintén a gimnázium egykori tanulói –, továbbá Szabó Gabriella és Horváth Gábor olimpiai bajnok kajakosok. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke megnyitó beszédében emlékezett arra, hogy 55 éve járt az iskolába, ahol mindig nagyszerű sportélet folyt, remek testnevelő tanárok irányításával.

„A Magyar Diáksport Napján fontos, hogy felhívjuk a figyelmet arra, amit egész évben gyakorolnunk kell” – mondta.

Balogh Gábor arról beszélt, hogy eleven kisgyerek volt, és a szülei sportolással akarták lekötni felesleges energiáit: „Életem fontos pillanatait a mozgás élménye, élvezete jelentette, és az, hogy nagy tömeggel együtt élhettem át ezeket.”

Az MDSZ elnöke kiemelte, hogy ezen a napon több mint 800 iskola 200 ezer diákja tölt sportolással két órát, s ez az esemény az elmúlt években Európa egyik legjelentősebb kezdeményezésévé nőtte ki magát. A Magyar Diáksport Napja ezúttal is a NowWeMove - Move Week európai mozgáshét keretein belül valósul meg. A szervezők közlése szerint tavaly 533 iskola 140 ezer diákja mozgott, ezzel a magyarországi esemény volt Európa egyik legjobb és legtöbb résztvevőt felvonultató kezdeményezése.

A közös bemelegítés után Schmitt Pál a közeli Horváth-kertben elindította a 2014 méteres futást – a diákokkal tartott Szabó Gabriella és Horváth Gábor is –, majd a tanulók az iskolába visszatérve folytatták a különböző sportfoglalkozásokat.

„Én nem voltam az iskola diákja, de szívesen tettem eleget a meghívásnak, mert nagyon fontos, hogy meghozzuk a diákoknak a kedvet, ha nem is az élsporthoz, de a rendszeres mozgáshoz” – mondta Szabó Gabriella.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik