Asztalitenisz: hosszú vita után újraválasztották az elnököt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.05.19. 19:19
Előbb a teljes elnökséget visszahívták a küldöttek a Magyar Asztalitenisz-szövetség (MOATSZ) hétfői rendkívüli, tisztújítással kibővített közgyűlésén, majd Nátrán Roland elnököt megerősítették pozíciójában.

A régi-új sportági vezető, az Eximbank vezérigazgatója 41, míg kihívója, Font Sándor fideszes országgyűlési képviselő 26 szavazatot kapott.

A maratoni hosszúságú ülésen a küldöttek először titkos szavazással arról döntöttek, hogy nemcsak az elnöki posztra, valamint a megüresedett két elnökségi helyre tartanak választást, hanem Nátrán Roland javaslatát elfogadva a teljes elnökséget visszahívják.

Előtte hosszas vita alakult ki a két tábor között arról, hogy a közgyűlés egyáltalán dönthet-e a teljes elnökség megújításáról. A tavaly hivatalba lépett elnök, Nátrán Roland szerint a sporttörvény biztosít erre lehetőséget, Font Sándor – aki negyven éve asztaliteniszezik, és ma is a Soltvadkerti TE igazolt versenyzője – viszont arra hivatkozott, hogy valamennyi elnökségi tag együttes visszahívása ellentétes a MOATSZ alapszabályával. A tagok többsége végül – 35 igen, 29 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett – az első verzió mellett foglalt állást.

Az elmúlt egy év munkájának értékelése során több hozzászóló egyetértett abban, hogy Nátrán Rolandot elismerés illeti a szövetség pénzügyi konszolidációjáért (2013 tavaszán még 72 millió volt az adósság), ugyanakkor sűrűn kapott bírálatokat is. Elsősorban amiatt kritizálták, hogy nem tudta elsimítani a sportágban kialakult ellentéteket, valamint ígéretével ellentétben a MOATSZ-ot egy szolgáltató szövetséggé formálni, és ez végül odáig vezetett, hogy tarthatatlan kapcsolat alakult ki közte és a régi elnökség egyes tagjai között.

A régi-új elnök kortesbeszédében elismerte, hogy maga is kudarcosnak érzi az elmúlt időszakot, majd újraválasztása melletti érvként azt emelte ki, hogy a közelmúltban kompromisszumra jutottak tavalyi vetélytársával, az elnöki posztra akkor aspiráló Pósfai Gáborral, s úgy érzi, ketten összefogva békét tudnak teremteni a sportágban. Nátrán hozzátette: a jövőben ő a gazdasági ügyeket vinné, míg a szakmai irányításért általános alelnökként Pósfai lenne a felelős.

A küldöttek a három alelnöki posztra Fehér Lászlót (61 szavazat), Gara István (61) és Pósfai Gábort (44) választották meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik