Kétjátszmás hátrányból fordított a Szeged a Liga-csoport rangadóján

Vágólapra másolva!
2008.02.03. 16:21
Eldőlni látszik a harc a férfi NB I Liga Liga-csoportjának első helyéért. A Debrecen ugyan már 2:0-ra vezetett a Szeged otthonában, de a csongrádiak feltámadtak, fordítottak, s újabb győzelmükkel immár behozhatatlannak tűnő előnyben vannak a tabellán a hajdúságiakkal szemben.
Nem kevsé izgalmat hozott a Debrecen szegedi vendégjátéka
Nem kevsé izgalmat hozott a Debrecen szegedi vendégjátéka
Nem kevsé izgalmat hozott a Debrecen szegedi vendégjátéka
Nem kevsé izgalmat hozott a Debrecen szegedi vendégjátéka

A szegediek tudták, hogy nem lesz könnyű dolguk, hiszen a debreceni csapat győzelmével bebiztosíthatta volna az osztályozón való szereplés jogát. A jó mérkőzés tehát megjósolható volt, s ennek megfelelően alakultak az események. A vendégek nem okoztak csalódást játékukkal és lelkesedésükkel. Úgy játszottak, mintha otthon lennének és magabiztosan tartották magukat és akkor sem torpantak meg, amikor a csongrádiak 6-7 ponttal vezettek.

Az első két játékrészben a szegediek vezettek 15-16 pontig, de itt mindig következett egy mélypont, amiből a debreceniek építkeztek. Ez leginkább Barna nyitásainak volt köszönhető, amelyből a hazaiak nem tudtak támadásokat építeni.

A két vesztett szett után a szegediek nem estek össze, küzdöttek tovább, hiszen tudták, hogy tét az első hely biztosítása. Egy kis szerencsével és a javuló nyitásaikkal megnyerték a harmadik szettet. A negyedik és az ötödik játékrész sem hozott változást, a csapatok tovább harcoltak a pályán, ennek köszönhetően nagyon látványos és élvezetes mérkőzésben lehetett része a közönségnek.

A szegediek közül Oltványi Olivér remekül szervált, s a mezőnymunkája is elsőrangú volt. Ha a fiatal játékos ezt a teljesítményt nyújtja a Kecskemét elleni Magyar Kupa-párharcban, akkor nagy segítségére lehet a rutinosabb csapattársainak. Az ötödik játékrészben a hazai csapat végig vezetett, nem engedte fordítani a debrecenieket.

A csongrádiak nagyon jó mérkőzést játszottak, fontos győzelmet arattak, a rangadó továbbá kiváló felkészülés volt a Szeged számára A Kecskemét elleni Magyar Kupa-negyeddöntőre, amelynek találkozóit február 7-én és 12-én rendezik.

NB I LIGA, LIGA-CSOPORT, FÉRFIAK, ALAPSZAKASZ, 12., FORDULÓ:

Starcopy-Szegedi RSE–Debreceni EAC 3:2 (–24, –22, 23, 24, 12)
Szeged, 100 néző. Játékvezetők: László É., Donkó
Szeged: Strezeneczki, PETHEŐ G., TORMA P., CSÍKOS G., OLTVÁNYI O., Csányi D. Csere: Bitó A., Makhult Z. Edző: Nusser Elemér
Debrecen: Suba I., Lehóczky L., Kerti G., VALÓ T., Nagy M., BARNA B. Csere: Puskás G. (liberó), Jámbor T. Edző: Fodor Antal
EDZŐI VÉLEMÉNYEK
Nusser Elemér: Ezen a mérkőzésen a rutinos játékosokra, szerencsére és Oltványi Olivérre volt szükségünk. Gratulálok a Debrecen csapatának és biztos vagyok benne, hogy ők is nagy eséllyel indulnak harcba majd a felsőházba jutásért.
Fodor Antal: Sajnálom, hogy két nyert szett után nem sikerült a győzelem, de ennek ellenére gratulálok a játékosaimnak, hogy a szegedi csapatot sikerült megizzasztani.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik