Bajnoki diadalra tör Válint Bence a Ferrari Challenge kupasorozatban

ZS. B.ZS. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.11. 14:55
Válint Bence és idei versenygépe
A tavalyi félszezon és összetettbeli harmadik helyezés után 2024-ben teljes idényt teljesít a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Europe kupasorozatban Válint Bence. A 19 éves versenyző a Ferrari Budapest-Rossocorsa csapat színeiben a bajnoki címre tör.

Csütörtökön a Ferrari Budapest Showroomban tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy 2024-ben Válint Bence képviseli Magyarországot a profik között a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Europe kupasorozatban. A 19 éves versenyző tavaly a hétből öt versenyen indulva az előkelő harmadik helyet zárta a szezont.

A médiaeseményen a pilóta bejelentése mellett lerántották a leplet a sorozat legújabb versenyautójáról is. A Ferrari 296 Challenge nem ismeretlen Válint Bencének, hiszen tavaly az elsők között volt, akik tesztelhették az autót Mugellóban.

„Hatalmas büszkeséggel töltött el, hogy meghívtak azon kevesek közé, akik közvetlenül a bemutató után tesztelhették az autót, hiszen a csapatok és a versenyzők többsége március előtt nem ülhetett be ebbe a csodálatos versenygépbe. A Ferrari 296 Challenge új távlatokat nyit meg számomra, a tavaly megszerzett tapasztalatokra alapozva pedig nagy reményekkel tekintek a 2024-es szezon elé. Azért fogok küzdeni, hogy győzelemmel zárjam az évet”– mondta a magyar versenyző.

A május végén rajtoló exkluzív márkakupa-sorozat – amelyben korábbi F1-es versenyzők is indulnak – idén hét fordulóból áll majd, közéjük tartozik a Balatonfőkajár mellett megépült Balaton Park Circuit is. A Ferrari Challenge-ben kizárólag hivatalos Ferrari kereskedés indíthat csapatot. A Ferrari Budapest három évvel 2004-es alapítását követően kezdte meg aktív pályafutását a bajnokságban egy saját üzemeltetésű csapattal.

Idén a Rossacorsa istállóval közösen működtetik majd a gárdát, a szakmai munkában pedig a korábbi F1-es versenyző, Vitantonio Liuzzi is részt vesz, akivel pénteken interjút olvashatnak a nemzetisport.hu-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik