Formula–E: Cassidy nyert a záró versenyen; az Envision kostruktőri bajnok

Vágólapra másolva!
2023.07.30. 20:23
null
Cassidy győzelmével zárult az idény (Fotó: DPPI)
Nick Cassidy aratott győzelmet a Formula–E londoni versenyhétvégéjének második futamán. Mögötte Mitch Evans és Jake Dennis szelte át a célvonalat, míg az első ötöst Norman Nato és Stoffel Vandoorne egészítette ki a több piros zászlós megszakítást hozó záró versenyen.

 

 

Nick Cassidy szerezte meg a pole pozíciót a második londoni időmérőn, így ő foglalhatta el az első rajtkockát az utolsó versenyen. Az új-zélandi mellől Mitch Evans várhatta a startot, így az egyéni második helyért versenyben lévő két versenyző indulhatott az első sorból. A második sorban Norman Nato és az újdonsült bajnok Jake Dennis foglalhatott helyet, míg az ötödik helyről Stoffel Vandoorne vághatott neki az esős futamnak.

 

A verseny az időjárási körülmények miatt a biztonsági autó mögött vette kezdetét, ám öt kör után inkább piros zászlóval megszakították az eseményt. Noha a több mint félórás kényszerszünet utána versenyzők újra felsorakoztak a biztonsági autó mögött, és visszahajtottak a pályára, mindössze egyetlen kör után újra előkerült a piros zászló. Az ABT csapata tánccal igyekezett szórakoztatni a ilátogató közönséget az újabb közel háromnegyed órás megszakítás alatt.

 

A futam ezúttal is a safety car mögött folytatódott, a mezőny felmérte a körülményeket, és ezúttal el is engedték a versenyzőket. Cassidy megtartotta a vezetést Evans előtt, míg hátrébb néhányan azonnal aktiválták a támadó üzemmódot. Az élen haladó új-zélandi gyorsan kiépített több mint egy másodperces előnyt a közvetlen üldözője előtt, és folyamatosan húzott el a mezőny előtt. A harmadik Dennis hátránya a 14. körben már a hét szekundumot is meghaladta, míg a negyedik Nato lemaradása tíz másodperc volt.

Cassidy féltávnál már két és fél szekundummal előzte meg Evanst, míg hátrébb Dan Ticktum előzte meg Edoardo Moratát a tizedik helyért, majd nem sokkal később Pascal Wehrleint is maga mögé utasította.

 

Tíz körrel a vége előtt Cassidy továbbra is magabiztosan vezetett Evans előtt, miközben Dennis már több mint 13 másodperces hátrányban autózott a harmadik helyen. Az új-zélandi a folytatásban sem engedte ki a kezei közül a vezetést, és győzelmének köszönhetően az egyéni összetett második helyén zárt, míg a A futamot a Jaguarral pontegyenlőséggel megkezdő csapata, az Envision megszerezte a konstruktőri trófeát, miután Sébastien Buemi is fontos pontokat gyűjtött a hatodik helyezésével.

Másodikként Evans szelte át a célvonalat, amivel az egyéni pontverseny haramdik pozíciójában zárt, míg a dobogó alsó fokára a bajnok, Dennis állhatott fel. Negyedikként Nato ért célba, majd Vandoorne, Buemi, Sam Bird, Nico Müller, Ticktum és Wehrlein zárta a pontszerzők sorát.

 

 

Folytatás január 13-án Mexikóban.

A világbajnokság végeredménye 16 futam után: 1. Jake Dennis (brit, Andretti) 229 pont, 2. Nick Cassidy (új-zélandi, Envision 199, 3. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar) 197, 4. Pascal Wehrlein (német, Porsche) 149, 5. Jean-Éric Vergne (francia, DS Penske) 107, 6. Sébastien Buemi (svájci, Envision) 105, 7. Maximilian Günther (német, Maserati) 101

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik