Indy 500: Kanaan véget vetett a hosszú várakozásnak

Vágólapra másolva!
2013.05.27. 08:40
Tizenkettedik próbálkozására már sikerrel járt a brazil Tony Kanaan az indianapolisi 500 mérföldes autóversenyen, amelyet vasárnap óriási csatában nyert meg.

Kanaan 2002 óta vesz részt a legendás viadalon, amelyen már azzal rekordot döntött, hogy az első hét alkalommal az élen töltött legalább egy kört. Ám hiábaindult mindannyiszor esélyesként, eddig elkerülte a diadal. Ezúttal viszont a hajrában Ryan Hunter-Reayjel vívott csatájában három körrel a vége előtt az élre állt, s miután Dario Franchitti karambolja miatt beküldték a biztonsági autót, a mögött célba érve diadalmaskodott.

Hunter-Reayt végül Carlos Munoz, a kolumbiai újonc is megelőzte, így ő lett a második, míg Marco Andretti a negyedik.

Több szempontból is rekordot döntött az idei Indy 500: 14 pilóta állt az élen legalább egy körön át, s 68-szor változott a vezető személye. A verseny átlagsebessége 301.644 kilométer per óra volt, ezzel az 1990-es rekordot döntötték meg. A Honda kilencéves hegemóniájának véget vető Chevrolet először nyert 2002 óta.

A futam előtt a bostoni maratonin a robbantás miatt célba nem érők jelképesen befejezték a futásukat. A biztonsági autó tiszteletbeli sofőrje Jim Harbaugh, az NFL-ben szereplő San Francisco 49ers edzője volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik