Barzsó Henrietta szkander Európa-bajnok, és a világbajnoki címet is szeretné

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2022.05.16. 17:03
Pályafutása legnagyobb sikerét érte el a Romániában rendezett kontinenstornán, ráadásul először indult a 65 kg-os kategóriában.

Barzsó Henrietta pályafutása legnagyobb sikerét érte el a Romániában rendezett szkander Európa-bajnokságon, méghozzá úgy, hogy először indult a hatvanöt kilogrammos kategóriában. Bal kézzel nyert, a döntőben a többszörös világbajnok szlovák Rebeka Martinkovicovát győzte le. Jobbkezes kategóriában a második helyen végzett.

„Hihetetlenül boldog vagyok, tizenegy éve kezdtem el szkanderozni, és először lettem Európa-bajnok, leírhatatlan, mit éreztem, amikor nyertem, még most is alig hiszem el – mondta a Csupasportnak az Eb-győztes (a képen balra). – Hálás vagyok a csapattársaimnak és a családomnak, mentálisan rengeteget segítettek. Vesztes ágon jutottam döntőbe, így két győzelem kellett az aranyéremhez, míg ellenfelemnek egy is elég lett volna, de kétszer is lenyomtam a többszörös világbajnokot. Úgy mentem ki a versenyre, hogy már annak is örülök, ha érmet szerzek. Nyolc éve a hatvankilós kategóriában szerepeltem, de most egészségügyi okok miatt nem diétázhattam, ezért a hatvanöt kilogrammosok között indultam. Új volt a mezőny, de tényleg minden összejött, és a jó Isten is végig velem volt. A verseny után már volt egy jól sikerült after party, a szüleimmel pedig majd otthon ünneplünk. Sírva hívtak fel, nagyon büszkék voltak, amikor megtudták, hogy nyertem. Bár voltam már világbajnoki második, de eddig ez a legnagyobb sikerem, úgyhogy már gondolkodom, hova tegyem az aranyérmet, mert szeretném, ha központi helyre kerülne. ”

Célja, hogy az Európa-bajnoki mellé a világbajnoki aranyérmet is begyűjtse, méghozzá a hatvanöt kilósok között.

„Világbajnok szeretnék lenni. Jobban éreztem magam ebben a kategóriában, úgyhogy szerintem maradok, és még többet, még keményebben edzek, hogy az októberi vb-n is minél sikeresebben szerepeljek.”

Sikeres magyar Eb-szereplés


CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik